Πτώση για τις μετοχές της Airbnb

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Airbnb, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για για τις κρατήσεις της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου ήταν δεν πέρασαν το πήχη των προσδοκιών αναλυτών και επενδυτών. Οι μετοχές της υποχώρησαν περίπου 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι κρατήσεις και οι εμπειρίες κατά το δεύτερο τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση 25% στα 103,7 εκατομμύρια, χαμηλότερα από τα 106 εκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία αναμένει παρόμοια ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, αλλά ο ρυθμός αυτός πέφτει κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και η Airbnb έχει ανακοινώσει «έκρηξη» δραστηριοτήτων λόγω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης, οι επενδυτές φαίνεται να τιμωρούν την εταιρεία, όπως σημειώνει το Bloomberg, με αποτέλεσμα η μετοχή της να έχει υποχωρήσει κατά 30% περίπου φέτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 2 δισ. δολαρίων.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην πλατφόρμα ήταν 163,74 δολάρια, χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι 40% πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η εταιρεία.

Συνολικά, η ακαθάριστη αξία κράτησης (το συνολικό άθροισμα όλων των διανυκτερεύσεων και των εμπειριών για τα οποία έγινε κράτηση) ήταν 17 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν περίπου 17,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά έσοδα ήταν 379 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 68 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην οικονομία, αλλά γνωρίζουμε ότι η Airbnb είναι ανθεκτική σε σχεδόν κάθε είδους οικονομικό σοκ», δήλωσε ο Dave Stephenson, οικονομικός διευθυντής της Airbnb, σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Αυξάνουμε τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά αυτό μπορέσει να στηρίξει την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Θα παραμείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στις επενδύσεις μας», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια
ΔΝΤ: Η Ευρώπη έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας-Πώς μπορεί να το ξεπεράσει (γραφήματα)
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-Άγγιξε τα $2.482