S.K. EUROMARKET: Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και οι άμεσοι στόχοι

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία που διαθέτει η S.K. EUROMARKET έπειτα από 32 χρόνια στον τομέα της επεξεργασίας νερού, αστικών και άλλων βιομηχανικών αποβλήτων, απαριθμεί, μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Στάθης Κυριάκου.

Παράλληλα, ο κ. Κυριάκου αναφέρεται στους άμεσους στόχους της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον προσανατολισμό της για ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.

Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα ανέφερε στο InBusinessNews ο Στάθης Κυριάκου:

  • Οι δραστηριότητες

Η εταιρεία S.K. EUROMARKET LTD ιδρύθηκε πριν 32 χρόνια, τον Απρίλιο του 1990 από τον Στάθη Κυριάκου ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Εργοδοτεί 18 άτομα, εκ των οποίων τα 7 άτομα είναι Μηχανικοί. Ο ετήσιος τζίρος της ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια. Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και κατασκευή εξειδικευμένου εξοπλισμού και ολοκληρωμένων προκατασκευασμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού και αποβλήτων για αστικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Με βάση τις πιο πάνω δραστηριότητες παρέχουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

•Σχεδιασμό και κατασκευή προκατασκευασμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού και αποβλήτων που προέρχονται από αστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπως συστήματα προ-επεξεργασίας, συστήματα βιολογικής επεξεργασίας με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών (τεχνολογίας κινούμενης κλίνης, συστήματα επεξεργασίας με τη χρήση μεμβρανών κλπ).

•Σχεδιασμό και κατασκευή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε συστήματα επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως: συστήματα εσχάρωσης, φίλτρανσης, απόσμησης άερα, θυροφράγματα, συστήματα επεξεργασίας λάσπης, συστήματα διαχείρισης στερεών, συστήματα προετοιμασίας χημικών κλπ.

• Υπηρεσίες εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης του προσφερόμενου εξοπλισμού.

•Υπηρεσίες επισκευής εξοπλισμού.

•Υπηρεσίες υδροκοπής και μηχανουργείου.

  • Συνεχής βελτίωση

Ο τομέας της Βιομηχανίας/Μεταποίησης στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρείας μας αφορά τον σχεδιασμό και κατασκευή εξειδικευμένου εξοπλισμού και ολοκληρωμένων προκατασκευασμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού και αποβλήτων για αστικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Εκ φύσεως, του αντικειμένου της επεξεργασίας νερού και αποβλήτων προκύπτει η ανάγκη για συνεχής βελτίωση των τεχνολογιών επεξεργασίας, ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση και πλήρης συμμόρφωση με τις συνεχώς αυστηρότερες απαιτήσεις των οδηγιών / προτύπων που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτου, ο τομέας της Βιομηχανίας / Μεταποίησης, στον οποίο δραστηριοποιούμαστε βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη.

  • Οι προκλήσεις

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε άρδην τα δεδομένα έχοντας σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, την κοινωνική συνοχή και το σύνολο της οικονομίας. Είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας ως συνέπεια των συχνών απουσιών, τη συνεχής απαίτηση για επαναπρογραμματισμό με τον αντίστοιχο οικονομικό αντίκτυπο σε αυτή.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές για την προώθηση των προϊόντων μας στην αγορά (marketing) ώστε να υποβοηθήσουμε την προώθηση των προϊόντων στην αγορά και ιδιαίτερα στην διεθνή αγορά εξαιτίας των μέτρων αναχαίτισής της σε διάφορες χώρες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει δυσμενείς συνθήκες στην παγκόσμια αγορά. Στη δική μας περίπτωση αυτό μεταφράζεται σε απότομη αύξηση των πρώτων υλών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόστος αγοράς του ανοξείδωτου χάλυβα που αποτελεί τη βασικότερη πρώτη ύλη των κατασκευών μας.

Τεράστιο, επίσης, πρόβλημα αποτελεί η αύξηση στο κόστος μεταφοράς κάτι που μας επιβαρύνει ιδιαίτερα έναντι των ανταγωνιστών μας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Σημαντική επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία είναι και οι εξαιρετικά μεγάλοι χρόνοι παράδοσης από τους προμηθευτές μας εξαιτίας της έλλειψης προϊόντων από την αγορά.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τη δική μας καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων. Γενικότερα ο πόλεμος έχει επιφέρει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις καθώς αυτές οι συνθήκες αντανακλώνται στην τιμή πώλησης των προϊόντων.

  • Πλεονέκτημα τεχνογνωσίας

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η τεχνογνωσία που διαθέτουμε έπειτα από 32 χρόνια στον τομέα της επεξεργασίας επεξεργασία νερού, αστικών και άλλων βιομηχανικών αποβλήτων, η πολύχρονη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει με την εμπλοκή μας σε μεγάλο αριθμό έργων γεγονός από το οποίο αποκομίσαμε συμπυκνωμένη εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών η οποία μεταφέρεται στην δυνατότητα μας να παράγουμε εξ’ ολοκλήρου τα δικά μας προκατασκευασμένα συστήματα επεξεργασίας αλλά και μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε σταθμούς επεξεργασίας.

Ο ανταγωνισμός μας οδηγεί στο να αυξήσουμε την γκάμα των τυποποιημένων προϊόντων που κατασκευάζουμε και να υποβοηθήσουμε τη προώθηση των υφιστάμενων αλλά και νέων μας προϊόντων στην αγορά και ιδιαίτερα στην διεθνή αγορά.

Επιπρόσθετα, προσανατολιζόμαστε στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας εξού και η συμμετοχή μας σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού.

  • Επενδύσεις στην τεχνολογία

Οι άμεσοι στόχοι μας είναι η συνεχής αναβάθμιση των παραγωγικών μας διαδικασιών και η διεύρυνση της γκάμα των τυποποιημένων προϊόντων που κατασκευάζουμε. Για το σκοπό αυτό γίνεται συνεχής επένδυση σε νέα σύγχρονα λογισμικά σχεδίασης αλλά και σε υψηλής ακρίβειας μηχανημάτων μηχανουργείου. Επιπρόσθετα αποσκοπούμε στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας και σε σημαντική παρέμβαση μας στη ξένη αγορά.

*Η S.K. EUROMARKET ήταν υποψήφια εταιρεία στην κατηγορία Βιομηχανία / Μεταποίηση, στα 14α In Business Awards.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της