Powered by

Deutsche Bank: Προειδοποιεί για φούσκα στις αγορές εκπομπών άνθρακα

Για το ενδεχόμενο δημιουργία φούσκας στις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα προειδοποίησε η Deutsche Bank, ενώ η Bank of Singapore επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση, στο συνέδριο Bloomberg Asia Wealth Summit.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ερωτηθείσα για ενδεχόμενες φούσκες στον χώρο του ESG, η διευθύντρια ESG Ασίας-Ειρηνικού της Deutsche Bank, Kalpana Seethepalli, είπε ότι ξεχωρίζουν οι αγορές εκπομπών άνθρακα, αν και επισήμανε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας φούσκας είναι μειωμένος γενικότερα καθώς συμμορφώνονται με τους κανόνες όλο και περισσότερες εταιρείες.

"Η επόμενη φούσκα ESG μπορεί να προέλθει από τις αγορές εκπομπών άνθρακα, οι οποίες είναι πολύ, πολύ σημαντικές", είπε μιλώντας σήμερα στο συνέδριο η κ. Seethepalli.

Η ίδια πρόσθεσε ότι "έχετε να ακούσετε πολλά για αυτό στην κούρσα για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα".

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Bank of Singapore, Jean Chia, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει υποτιμηθούν οι ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση στις εταιρείες.

"Ως Ασιάτες επενδυτές, πρέπει να δώσουμε πραγματικά προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο, γιατί έχουμε δει για παράδειγμα πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την απόδοσή μας", δήλωσε η Chia.

Η CEO της BOS βλέπει πάντως ευκαιρίες για τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στον χώρο του ESG, ακόμα και αν μερικά από τα πολλά υποσχόμενα στοιχήματα αφορούν ιδιωτικές εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.

"Μερικές από αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο επείγων χαρακτήρας του θέματος υπερτερεί", είπε.

Δειτε Επισης

Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ
Χρυσός: Πώς η Κίνα αυξάνει τα αποθέματά της και μειώνει την εξάρτηση από το δολάριο