Powered by

Και η Αυστρία κατά της γενικής απαγόρευσης εισόδου Ρώσων στην ΕΕ

Κατά της γενικής απαγόρευσης εισόδου των ρώσων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται -μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία- και η Αυστρία, ενόψει του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πράγα.

«Δεν πρέπει να πετάξουμε και το μωρό μαζί με τα νερά της μπανιέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, επισημαίνοντας ότι «μια γενική απαγόρευση βίζας θα διέκοπτε εντελώς και τις τελευταίες επαφές με τη ρωσική κοινωνία των πολιτών, ενώ θα ήταν παράλογο να φράξουμε αυτή τη στιγμή τον δρόμο προς τη Δύση για επικριτικές φωνές της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το εμπάργκο που έχει επιβάλει στην ενημέρωση το Κρεμλίνο κρατά τον ρωσικό πληθυσμό στο σκοτάδι σχετικά με τις ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η αναστολή της έκδοσης βίζας θα ήταν επίσης αντιπαραγωγική στον αγώνα κατά της ρωσικής μηχανής προπαγάνδας και, εάν μπλοκάρουμε την πόρτα του ρωσικού πληθυσμού προς την Ευρώπη, θα τροφοδοτήσουμε απλώς τη "νοοτροπία πολιορκίας" που καλλιεργείται από το Κρεμλίνο», τόνισε ο κ. Σάλενμπεργκ.

Νωρίτερα σήμερα τα υπουργεία Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας κατέθεσαν κοινή θέση κατά της πρότασης των χωρών της Βαλτικής για γενική απαγόρευση εισόδου των πολιτών της Ρωσίας στην ΕΕ, τονίζοντας την ανάγκη «να σκεφτούμε έξυπνους τρόπους αξιοποίησης του σημαντικού μοχλού της χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες