Αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Περιθώριο στον εαυτό της προκειμένου να προσαρμόσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων έδωσε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, η οποία προσχώρησε στην αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα της χώρας θα προσαρμόσει το «μέγεθος και τον χρόνο» των μελλοντικών αυξήσεων εάν οι προοπτικές για την οικονομία επιδεινωθούν.

«Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει να λάβει περαιτέρω βήματα στη διαδικασία εξομάλυνσης των νομισματικών συνθηκών τους επόμενους μήνες, αλλά δεν βρίσκεται σε προκαθορισμένη πορεία», δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Αυστραλίας, Φίλιπ Λόου, μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,85%, για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Το νόμισμα υποχώρησε και τα ομόλογα έκαναν ράλι καθώς η αγορά ερμήνευσε τη δήλωση του Λοόυ ως απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών τίτλων υποχώρησαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 2,97%, το νόμισμα έπεσε κάτω από τα 70 ανά δολάριο ΗΠΑ, ενώ ο  δείκτης S&P/ASX 200 διέγραψε τις αρχικές απώλειες.

Η Reserve Bank έχει προχωρήσεις σε γρήγορες κινήσεις ως προς τον περιορισμό της νομισματικής της πολιτικής, αυξάνοντας το βασικό της επιτόκιο κατά 175 μονάδες βάσης από τον Μάιο, στην προσπάθειά της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία το περασμένο τρίμηνο ήταν διπλάσιος από τον στόχο 2-3% της κεντρικής τράπεζας.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια
ΔΝΤ: Η Ευρώπη έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας-Πώς μπορεί να το ξεπεράσει (γραφήματα)
Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό-Άγγιξε τα $2.482