Powered by

Μασκ: Ο κόσμος χρειάζεται πιο πολύ πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Αυτήν τη στιγμή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να αντιμετωπίσει τις ενεργειακές ελλείψεις, την ώρα μάλιστα που η ανάγκη μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνεται ακόμα πιο έντονη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε πραγματικά περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όχι λιγότερο», είπε ο Μασκ τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ενός ενεργειακού συνεδρίου στη Νορβηγία, προσθέτοντας ότι δεν ανήκει σε αυτούς που «δαιμονοποιούν» τα ορυκτά καύσιμα. Ταυτόχρονα, «πρέπει να έχουμε μια σαφή πορεία προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον».

Οι δηλώσεις του Μασκ έρχονται την ώρα που η Γηραιά Ήπειρος αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή της κρίση εδώ και δεκαετίες, καθώς η Ρωσία μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην περιοχή και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν εξαγγέλλει τη δημιουργία νέων πυρηνικών εργοστασίων.

Ο Μασκ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο άνεμος των ωκεανών έχει «τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες» και πρόσθεσε ότι είναι υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας.

«Εάν έχετε ένα καλά σχεδιασμένο πυρηνικό εργοστάσιο, δεν πρέπει να το κλείσετε ειδικά αυτή τη στιγμή», είπε ο CEO της Tesla.

Παράλληλα, Μασκ επανάλαβε τις ανησυχίες του για τα χαμηλά ποσοστά των γεννήσεων. «Ένα από τα λιγότερο προφανή πράγματα που πρέπει να μας ανησυχούν είναι το ποσοστό των γεννήσεων και νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κάνουν αρκετά μωρά για να στηρίξουν τον πολιτισμό, ώστε να μην λιγοστέψουμε», είπε.

Δειτε Επισης

Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες