Powered by

Η Ελβετία εισήγαγε εθελοντικό στόχο εξοικονόμησης φυσικού αερίου

Η Ελβετία έχει θέσει εθελοντικό στόχο εξοικονόμησης φυσικού αερίου κατά 15% για το χειμώνα, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Καθώς η Ελβετία εξαρτάται πλήρως από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, μια ευρωπαϊκή έλλειψη θα είχε άμεσο αντίκτυπο και θα καθιστούσε πιο δύσκολη την αγορά προμηθειών φυσικού αερίου από το εξωτερικό, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Ορισμένοι δυτικοί ηγέτες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την αντιπαράθεση σχετικά με μια τουρμπίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 ως πρόσχημα για να μειώσει τις ενεργειακές προμήθειες ως απάντηση για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εσιβολής της στην Ουκρανία.

Στόχος της Ελβετίας είναι να χρησιμοποιεί 15% λιγότερο φυσικό αέριο σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωση των τελευταίων πέντε ετών, από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο