Powered by

Σχεδόν 720.000 τόνοι τροφίμων έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία

Συνολικά 33 φορτηγά πλοία που μεταφέρουν περίπου 719.549 τόνους τροφίμων έχουν αποπλεύσει από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την οποία μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία για την απεμπλοκή των ουκρανικών θαλάσσιων λιμένων, ανακοίνωσε την Τρίτη το Ουκρανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Τουρκία που παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας ανέφερε ότι η συνολική ποσότητα σιτηρών και τροφίμων που εξήχθησαν από τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας από τότε που επιτεύχθηκε η συμφωνία, ανέρχεται σε 721.449 τόνους.

Οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας μειώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου και τον αποκλεισμό των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, ανεβάζοντας τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για ελλείψεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας άνοιξαν στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου από τη Μόσχα και το Κίεβο.

Εκτός από τα πλοία που έχουν ήδη αποπλεύσει από την Ουκρανία, το Υπουργείο Γεωργίας είπε ότι άλλα 18 φορτώνουν τώρα ή περιμένουν άδεια για να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια.

Το Υπουργείο είπε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο, σε σύγκριση με 3 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο.

Δειτε Επισης

Μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ