Powered by

Γερμανία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές εκτός ΕΕ τον Ιούλιο

Οι γερμανικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ μειώθηκαν κατά 7,6% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, σηματοδοτώντας μια αδύναμη έναρξη στο β΄ εξάμηνο για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η πτώση έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενες αυξήσεις.

Η οικονομία έμεινε στάσιμη στο β΄ τρίμηνο, και ο υπουργός Οικονομικών Λίντνερ δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία επιδεινώνεται και οι προοπτικές είναι εύθραυστες.

Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν την Παρασκευή ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό για τον Ιούλιο.

Η οικονομία έχει κολλήσει σε ένα ασφυκτικό κύμα αυξημένου κόστους και χαμηλής ανάπτυξης, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος για τους Γερμανούς εξαγωγείς τον Ιούλιο, με τις εξαγωγές αγαθών στις ΗΠΑ να αυξάνονται 14,9% σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν 6,1% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν 56% σε ετήσια βάση.

 

Δειτε Επισης

Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία