Ελληνική: Στην PIMCO Europe GmbH η διαχείριση επενδύσεων €100 εκατ.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία PIMCO Europe GmbH για την παροχή υπηρεσιών διακριτικής διαχείρισης επενδύσεων σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο επενδύσεών της αποτελούμενο από μετρητά και ή κινητές αξίες αρχικής αξίας €100 εκατ.

Η PIMCO Europe GmbH είναι μια επιχείρηση που έχει γίνει δεκτή από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Εποπτείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (German Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht-«BaFin») για σκοπούς διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η οποία υπόκειται στην εποπτεία του BaFin, και, επομένως εταιρεία επενδύσεων εξουσιοδοτημένη να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια.

Η PIMCO Europe GmbH είναι μέρος του Ομίλου Allianz και συγκεκριμένα του κλάδου επενδύσεων που διαχειρίζεται η Pacific Investment Management Company, LLC. Σημειώνεται ότι η Poppy S.A.R.L., η οποία κατέχει σήμερα το 17,3% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η PIMCO.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα ακολουθεί όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και ελέγχους για τη σωστή διαχείριση κάθε δυνητικής ή αντιληπτής σύγκρουσης συμφέροντος και για τη διασφάλιση της αμεροληψίας καθοριζόμενων προσώπων σύμφωνα με το Νόμο.

Υπογραμμίζεται ταυτόχρονα πως σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας ημερομηνίας 15 Ιουνίου 2021, το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τη σύγκρουση συμφέροντος και/ή πιθανή σύγκρουση συμφέροντος του Διοικητικού Συμβούλου που εκπροσωπεί την PIMCO και ο εν λόγω Διοικητικός Σύμβουλος απείχε από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης.

Δειτε Επισης

Καζιμίρ (ΕΚΤ): Μην έχετε δεδομένες τις δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Μαχλούφ (ΕΚΤ): Δεν βιαζόμαστε για μια νέα μείωση στα επιτόκια
Στη συνεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για μείωση επιτοκίων
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων
Βιλερουά-ΕΚΤ: Εύλογες οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη διαδρομή στα επιτόκια
Οι κάρτες VISA της Τράπεζας Κύπρου ταξιδεύουν 4 τυχερούς στους Ολυμπιακούς του Παρισιού
Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία
ΕΚΤ: Παύση στις μειώσεις των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο