Powered by

Huawei: Αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

​​​​​​​Η Huawei ανακοίνωσε το πρώτο της τρίμηνο με αύξηση των πωλήσεων από τα τέλη του 2020, όταν ο κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών μπήκε σε "μαύρη λίστα" στις ΗΠΑ δεχόμενος μεγάλο πλήγμα στις δραστηριότητές του.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Huawei στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν σε 170,6 δισ. γουάν (25,2 δισ. δολάρια) παρουσιάζοντας αύξηση 1%.

Την ίδια ώρα ωστόσο, τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη της Huawei μειώθηκαν κατά 35% στα 9,48 δισ. γιουάν, όπως υπολογίζει το Bloomberg βάσει της γνωστοποίηση της εταιρείας για ένα εξαμηνιαίο καθαρό περιθώριο κέρδους στο 5%.

Τα καθαρά έσοδα του κινεζικού γίγαντα μειώθηκαν κυρίως λόγω του υψηλού αρχικού κόστους σε νέους επιχειρηματικούς τομείς και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, η Huawei ανέφερε ότι σχεδιάζει να αυξήσει φέτος τις επενδύσεις της σε δραστηριότητές της που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα, με επιπλέον 2.000 μηχανικούς από πέρυσι και κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026