Powered by

Ίλον Μασκ: Πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ.

Ο Ίλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπό της.

Ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση γύρω από την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twittter, πούλησε από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ίλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Ίλον Μασκ είχε υπογράψει τον προηγούμενο Απρίλιο συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία στις αρχές Ιουλίου.

Ο ίδιος εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα αναφορικά με την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των σπαμ στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του, ύψους περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.

Δειτε Επισης

Μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ