PwC: Τεράστιο το ενδιαφέρον στο σεμινάριο για το Headquartering

Με δεδομένη την έντονη τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια από διεθνείς εταιρείες για μεταφορά της έδρας ή μέρους των εργασιών τους (Headquartering) στην Κύπρο, ήταν αναμενόμενο πως το διαδικτυακό σεμινάριο “Headquartering in Cyprus: The why and the how” που διοργάνωσε την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, η PwC Κύπρου θα συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον.

Πράγματι, εκατοντάδες στελέχη διεθνών εταιρειών που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο ή εξετάζουν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, παρακολούθησαν τις εμπεριστατωμένες και αναλυτικές παρουσιάσεις των στελεχών της PwC Κύπρου οι οποίες ήταν επικεντρωμένες στα βασικότερα ζητήματα που λαμβάνουν υπόψη οι διεθνείς εταιρείες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής έδρας ή δημιουργίας νέας επιχειρησιακής βάσης.

Ενδεικτικά, τα στελέχη της PwC ανέλυσαν ενδελεχώς ζητήματα όπως τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα, το νομοθετικό πλαίσιο για επιχειρήσεις, την επιλογή δημιουργίας ρυθμιζόμενων οντοτήτων όπως Επενδυτικά Ταμεία, τα δεδομένα σε σχέση με την αδειοδότηση Επενδυτικών Οργανισμών και παροχή υπηρεσιών σε Crypto Assets. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό των ξένων επιχειρήσεων, από τις διαδικασίες μετανάστευσης μέχρι τις συνθήκες ζωής στην Κύπρο και τα νέα κίνητρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν και οι παρεμφερείς τομείς που επηρεάζουν τη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων όπως η κατάσταση στην αγορά ακινήτων, τα τεχνολογικά δεδομένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες ICT αλλά και οι ευρύτερες διαδικασίες που απαιτούνται για εγκαθίδρυση στη Κύπρο. Η επιτυχία του σεμιναρίου επιβεβαιώθηκε και από το μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες και οι οποίες απαντήθηκαν τεκμηριωμένα από τα στελέχη του οργανισμού.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, στα πλαίσια της διαχρονικής δέσμευσης της PwC να συμβάλλει στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Κύπρου ως κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να αποστείλουν τις απόψεις τους σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Κύπρου για την εγκατάσταση διεθνών επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από τα στελέχη του, ώστε εν τέλει να διαμορφωθούν και να υποβληθούν σχετικές εισηγήσεις στους αρμόδιους φορείς οι οποίες θα καταστήσουν την Κύπρο ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό προς όφελος της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.   

«Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών υψηλής εξειδίκευσης για εγκατάσταση στην Κύπρο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των πρόσφατων πρωτόγνωρων εξελίξεων, δημιουργεί αισιοδοξία ότι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου μετεξελίσσεται σε συνάρτηση με τις πρόνοιες της μακροπρόθεσμης Στρατηγικής της κυπριακής οικονομίας «Όραμα 2035». Ως ο μεγαλύτερος πάροχος επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο, είμαστε δεσμευμένοι να συμβάλουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια, η οποία θα οδηγήσει στην βιώσιμη και περιεκτική ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας», σχολιάζει ο Τόνυ Χατζηλούκας, Συνέταιρος, Head of Headquartering and Private Wealth στην PwC Κύπρου.

Δειτε Επισης

Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
Payabl., KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν ειδική εκδήλωση για παιδιά
Hermes Airports: Επιπρόσθετοι ψύχτες δωρεάν νερού στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
ΤΕΠΑΚ: Φοιτητές και φοιτήτριες από την Κίνα συμμετείχαν στο 2ο καλοκαιρινό σχολείο του Ινστιτούτου Κομφούκιος
Τεχνολογίες συμμόρφωσης και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές