Powered by

Ζεστό καλοκαίρι, ψυχρός χειμώνας για τους ξενοδόχους στην Αμμόχωστο

Ικανοποιημένοι δηλώνουν υπό τις περιστάσεις οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, αφού οι πληρότητες του Ιουλίου έφτασαν στο 80%.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας είπε ότι «ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας μέχρι σήμερα με τις πληρότητες να έχουν φτάσει στο 80% περίπου. Αναμένεται να συνεχιστεί η ροή τουριστών περίπου στα ίδια νούμερα και τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.

Ωστόσο επειδή οι περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων είναι πλέον της τελευταίας στιγμής, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, αφού τα πάντα κρίνονται από την οικονομική κατάσταση των χωρών από τις οποίες λαμβάνουμε τουρισμό και με τη σειρά της από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται».

Πρόσθεσε ότι «υπό τις περιστάσεις οι ξενοδόχοι είναι ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις και το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει μέχρι σήμερα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχουμε χάσει τον μισό περίπου τουρισμό που προερχόταν από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, υπάρχουν ακόμα ξενοδοχεία που είναι κλειστά» είπε και πρόσθεσε ότι «λόγω ακριβώς της πλήρους εξάρτησης από τις δύο συγκεκριμένες αγορές ορισμένοι έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα από άλλους».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «δυστυχώς οι προβλέψεις που έχουμε για τα επόμενα χρόνια δεν είναι και οι καλύτερες, ωστόσο επειδή τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με όλες αυτές τις εξελίξεις που εναλλάσσονται συνεχώς και μετά να προγραμματίσουμε. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε στο παρόν στάδιο είναι να προτρέχουμε και να κάνουμε υπολογισμούς οι οποίοι ενδεχομένως να μην υλοποιηθούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «με την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά στην Ευρώπη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων καταστάσεων, φαίνεται ότι το 2023 θα είναι δύσκολη χρονιά. Η οικονομική κατάσταση που υπάρχει ειδικά στη Βρετανία, που είναι η βασική μας πηγή τουριστικού ρεύματος, διαφαίνεται ότι θα επηρεάσει την Κύπρο άμεσα».

Αναφερόμενος στα σχέδια των τουριστικών πρακτόρων για το 2023, ο κ. Τάκκας ανέφερε ότι «συνομιλώντας μαζί τους βλέπουμε πως υπάρχει μια άμυνα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια οικονομία που επηρεάζεται λόγω ακριβώς του πολέμου».

Ερωτηθείς για τις κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα είναι πολύ δύσκολος ο χειμώνας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το καλοκαίρι έχουμε για τον τουρισμό τα αποτελέσματα που υπάρχουν, θεωρώ ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για την περιοχή, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει τουριστική σαιζόν θα είναι πολύ μικρής διάρκειας και με λίγους επισκέπτες».

Δειτε Επισης

Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)
Προσηλωμένο στη δέσμευσή του για δημιουργία βιώσιμων αξιών το Mercure Beach Resort
Το multipass της Wizz Air τώρα και στην Κύπρο
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χαρίζοντας ένα Jeep Wrangler
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις