Euromoney: Καλύτερη τράπεζα στην Κύπρο η Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Τράπεζα» στην Κύπρο για το 2022, από το διεθνές έγκυρο περιοδικό «Euromoney», σε μια δύσκολη και κομβική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η βράβευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία, καθώς οι προσπάθειες της Τράπεζας για μείωση των ΜΕΔ και επιστροφή σε κερδοφορία, επιβραβεύονται από μια έκδοση διεθνούς κύρους.

Αξιολόγηση

Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, λήφθηκαν υπόψη η επιτυχημένη πώληση χαρτοφυλακίου μέσω του Project Helix και οι θετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας πως «η Τράπεζα καταγράφει μια παραγωγική χρονιά, με το ποσοστό των ΜΕΔ της να μειώνεται στο 6,5% στο τέλος του α’ τριμήνου του 2022, συγκριτικά με το 30% κατά το τέλος του 2019».

Στα θετικά καταγράφεται ο ισχυρός νέος δανεισμός που προσθέτει μια νέα δυναμική φτάνοντας στα €618 εκατ. το α’ τρίμηνο του έτους και η αύξηση κέρδους πριν από τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα κατά 65%.

Επίσης, αναφέρεται στο κέρδος μετά τη φορολογία ύψους €21 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022 έναντι των €8 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου που αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πανίκος Νικολάου, σχολιάζοντας τη βράβευση αναφέρει πως «η ανάδειξη της Τράπεζάς μας ως “Καλύτερη Τράπεζα” στην Κύπρο, από το εγνωσμένου κύρους περιοδικό, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση και προχωρούμε μπροστά. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται οι ενέργειες όλων αυτών των χρόνων, κυρίως αυτές που αφορούν στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Τράπεζά μας υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο και προχωρεί με τάχιστους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής μεταμόρφωσης. Αξιοποιούμε την πελατειακή μας βάση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας παραμένοντας στην πρώτη  θέση. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστώ τους μετόχους που μας στηρίζουν διαχρονικά, το προσωπικό για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό του και τους πελάτες μας για τη συνεχή  στήριξη και εμπιστοσύνη».

Δειτε Επισης

Κραυγή αγωνίας από τα μικρά και παραδοσιακά τυροκομεία της Κύπρου- «Κύριε Πρόεδρε…»
Οι μέτοχοι της Ελληνικής που πρέπει να πείσει για την δημόσια πρότασή της η Eurobank
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
Πήρε θέση για την δημόσια πρόταση της Eurobank το Δ.Σ. της Ελληνικής-Η γνώμη που εξέδωσε
H Ελληνική Τράπεζα προάγει τη βιωσιμότητα με πρωτοποριακά «πράσινα» προϊόντα
Goldman Sachs: Τα καυτά ζητήματα που θα καθορίσουν τις επιλογές της ΕΚΤ
Ο Riccardo Giraudi μιλά για το νέο Beefbar στη Λεμεσό-Πώς το Amara τον έπεισε για κάθοδο στην Κύπρο (vid)
Κραυγή απόγνωσης από τους ξενοδόχους των ορεινών θερέτρων-«Με τον ρυθμό που πάμε θα κλείσουμε...»
Τα έργα που θέλουν να τρέξουν σε μαρίνα και λιμάνι οι Λαρνακείς-«Όχι σε τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια»
Πέρασε από την Ολομέλεια ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός-Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα