Μεγάλη αύξηση στην αξία του λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο

Μεγάλη αύξηση στην αξία και πιο συγκρατημένη άνοδο στον όγκο του κύκλου εργασιών κατέγραψε το λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο, αντανακλώντας τη συνέχιση του κύματος ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Ιούνιο 2022 κατά 20,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 14,4% και ο δείκτης όγκου αύξηση 4,6% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αξίας, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες ανόδους τον Ιούνιο παρουσίασαν οι δραστηριότητες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα και άλλα με 32,4%, το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα με 31,3% και τα τρόφιμα, ποτά, καπνός (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 22,1%. Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο εκτός καυσίμων τον Ιούνιο καταγράφηκε ετήσια μεταβολή 18,8%.

Σε σχέση με τον όγκο λιανικού εμπορίου, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, παρουσίασαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά. με 20,7%, τα τρόφιμα, ποτά, καπνός (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 14,9% και το λιανικό εμπόριο σε μη (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 13.6%.

Σημειώνεται ότι ο όγκος στη δραστηριότητα εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα παρουσίασε μείωση 11.1% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης σε ό,τι αφορά τη αξία κατέγραψε μεγάλη αύξηση πέραν του 31%.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό
Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
«Απόδοση τυχόν ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν για το τερματικό»-Οι οδηγίες του Νίκου Χριστοδουλίδη
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
Το «Find Me Falling» στο νούμερο ένα του Netflix Weekly Top 10-«Μεγάλη τιμή για την Κύπρο, μόνο η αρχή του ταξιδιού»