Powered by

Σε επίπεδα ρεκόρ ο κύκλος εργασιών στην Βιομηχανία τον Απρίλιο

Στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο για μήνα Απρίλιο ανήλθε ο κύκλος εργασιών στην Βιομηχανία τον τέταρτο μήνα του 2022, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση, σε 12μηνη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Απρίλιο του 2022, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία έφθασε στις 161,4 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 12,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2022, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 19,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, στον τομέα της μεταποίησης, τον Απρίλιο του 2022 ο δείκτης έφτασε τις 164,8 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 6,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

Άνοδος σημειώθηκε επίσης στους τομείς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 58,4% και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών κατά 23,0%.

Ο τομέας των μεταλλείων και λατομείων σημείωσε μείωση κατά 7,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

Δειτε Επισης

Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin
Επιμένουν για πλήρη παραχώρηση της ΑΤΑ οι συντεχνίες-Ζητούν διάλογο για φορολογική μεταρρύθμιση
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος εταιρείας και αυτοεργοδοτουμένων
Τέλος οι πλειστηριασμοί για τ/κ κατοικίες-Θα παραχωρούνται μόνο για πρώτη κατοικία σε εκτοπισμένους
Εισαγωγή νέων γραμματίων δημοσίου αξίας €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%
Στις 13.524 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ετήσια αύξηση στο ωριαίο εργατικό κόστος το πρώτο τρίμηνο του 2025