Καυτός Αύγουστος για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα-Πότε δημοσιεύεται

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί  η εργασία που απαιτείται από το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ειδικότερα από το Τμήμα Περιβάλλοντος για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καδής ανέφερε πως εκτιμάται ότι στις 8 Αυγούστου, η Έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος θα σταλεί στο Πολεοδομικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Εσωτερικών για δικές του ενέργειες .

Η δική μου εκτίμηση  είπε, “είναι ότι μέσα στον επόμενο ένα μήνα μπορεί να γίνει η δουλειά που απαιτείται από το Πολεοδομικό Συμβούλιο,  ούτως ώστε μέχρι το τέλος του Αυγούστου ή αρχές του Σεπτέμβρη να δημοσιευτεί το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα”.

Επεσήμανε επίσης ότι με οδηγίες του ΠτΔ, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το δικό του  Υπουργείο,  επεξεργάζονται μια σειρά από πιθανά μέτρα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν για το αντιστάθμισμα που πρέπει να δοθεί σε ιδιοκτήτες που είχαν παλαιότερα αναπτυξιακά δικαιώματα και αυτή την στιγμή με το Τοπικό Σχέδιο τα χάνουν , ή ακόμη συνέχισε, για ιδιοκτήτες περίκλειστων τεμαχίων μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο που δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ανάπτυξη μέσα στους χώρους.

Άρα πρόσθεσε ο κ. Καδής  με αυτή την συνολική προσέγγιση αναμένεται ο επόμενος ένας μήνας να είναι καθοριστικός για να κλείσει με ένα ορθολογικό τρόπο το θέμα που απασχολεί την περιοχή και όλη την Κύπρο για δεκαετίες τώρα.

Είπε ακόμη πως αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και στα έργα που θα γίνουν εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ήδη πρόσθεσε, είναι σε προχωρημένο στάδιο η εξέταση των προσφορών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου,  ενώ για τα κιόσκια εξυπηρέτησης των επισκεπτών, αναμένει, όπως είπε,  πολύ σύντομα να  ανακοινωθούν οι προσφορές.

Δειτε Επισης

Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου