Ευρωπαϊκή Πίστη: Μια κορυφαία ασφαλιστική βελτιώνει τις KYC διαδικασίες

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α, μια εκ των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, επέλεξε να συνεργαστεί με την Infocredit Group, ώστε να επιτύχει τον στόχο της για αυτοματοποίηση και βελτίωση του ελέγχου διαδικασίας των πελατών της. Η εταιρεία, προσπαθώντας πάντα να συμμορφώνεται με τις νομοθεσίες για την καταπολέμηση του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, ενσωμάτωσε στα εσωτερικά της συστήματα τις λίστες Πολιτικώς Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) της WorldCompliance.

Με την βοήθεια της LexisNexis Risk Solutions και της Infocredit Group, αξιοποίησε ένα ισχυρό εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο ενσωματώνει πιο ολοκληρωμένα δεδομένα κινδύνου που καλύπτουν Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ). Με τα δεδομένα της LexisNexis WorldCompliance, η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α μπορεί να ελέγξει το 100% των πελατών της σε λίστες κυρώσεων/ΠΕΠ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής τους, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της συμβατικής σχέσης με αυτούς, αναγνωρίζοντας έτσι οντότητες με τις συγκεκριμένες ιδιότητες σε πραγματικό χρόνο.

Η επιλογή της συγκεκριμένης λύσης, οδήγησε στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ταξινόμηση των πελατών, καθώς και στη  διασφάλιση της πλήρους συμμόρφωσης της Εταιρίας με τις νομοκανονιστικές απαιτήσεις. Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, μετρά ήδη τρία χρόνια, με την Ευρωπαϊκή Πίστη να παραμένει απολύτως ικανοποιημένη, τόσο από το προσωπικό όσο και από τις υπηρεσίες της Infocredit Group.

Όπως δήλωσε η Κατερίνα Παπαδοπούλου, Head of Compliance & AML της Ευρωπαϊκής Πίστης Α.Ε.Γ.Α «Η συμμόρφωση σε νομοκανονιστικά θέματα αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.. Η επιλογή της Infocredit Group για τη συμμόρφωση με συγκεκριμένη απαίτηση του KYC για την αποτροπή του «Ξεπλύματος» Βρώμικου Χρήματος, κάλυψε πλήρως αυτή την ανάγκη άμεσα και αποτελεσματικά, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες ελέγχου, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο μας.»

Μάθετε περισσότερα στο case study.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την συγκεκριμένη υπηρεσία και δωρεάν δοκιμή, επικοινωνήστε με την Infocredit Group στο +357 22398000 ή ηλεκτρονικά στο compliance@infocreditgroup.com.

 

Infocredit Group

Η Infocredit Group αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο εμπορικών πληροφοριών και λύσεων σε θέματα διαχείρισης κινδύνων με εμπειρία πέραν των 50 χρόνων. H εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Υπηρεσίες ESG και Συμβουλευτικές υπηρεσίες, Ανάκτησης Οφειλών, Τηλεφωνικού Κέντρου, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Digital Marketing. Μέσα από ένα διεθνές αναγνωρισμένο δίκτυο στρατηγικών εταίρων,όπως Lexis Nexis Risk Solutions, Finclude, VinciWorks, CICM, ICSA, MACM, η Infocredit Group παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις βοηθώντας τις επιχειρήσεις στην εκπλήρωση των οικονομικών, νομικών και ηθικών τους υποχρεώσεων. Με γραφεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παρουσία σε Ελλάδα, Μάλτα, Ρωσία και Ρουμανία η Infocredit Group παρέχει λύσεις και στη διεθνή αγορά.

 www.infocreditgroup.com

Δειτε Επισης

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές
ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa