Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και Cyprus Integrity Forum υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης

To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Cyprus Integrity Forum (CIF) υπέγραψαν πρόσφατα Μνημόνιο Συναντίληψης. Σκοπός του Μνημονίου είναι να δημιουργήσει ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανισμών σε τομείς της έρευνας,  της καινοτομίας, εφαρμοσμένης  εμπειρίας, με γενικότερη έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα εμπλακούν σε δράσεις ευαισθητοποίησης σε ότι αφορά  την καταπολέμηση της διαφθοράς με την διοργάνωση εκδηλώσεων (σεμιναρίων, συνεδρίων κλπ.), την ενημέρωσ  και δέσμευσή των φοιτητών και αποφοίτων του πανεπιστημίου σε πρωτοβουλίες που αφορούν το έργο του Cyprus Integrity Forum, κλπ.

Παρόντες στην Τελετή Υπογραφής του Μνημονίου εκ μέρους του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, ήταν ο Πρύτανης, Καθ. Πανίκκος Πουτζιουρής, η Επικεφαλής της Νομικής Σχολής, Καθ. Stéphanie Laulhé Shaelou, Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου και Μεταρρύθμισης και εκ μέρους του Cyprus Integrity Forum η κα Έλενα Τάνου – Αντιπρόεδρος του Cyprus Integrity Forum.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής και εκ μέρους του Cyprus Integrity Forum, η κα. ‘Eλενα Τάνου – Αντιπρόεδρος του Cyprus Integrity Forum.

 

Κατά την υπογραφή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής, δήλωσε:

 

‘Επικροτούμε  αυτή τη πρωτοβουλία καθώς μας δίνει ένα στρατηγικό πλαίσιο για να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε  τη συνεργασία μας στους τομείς της εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, έρευνας  και καινοτομίας’.

 

Κατά  την υπογραφή η Καθ. Stéphanie Laulhé Shaelou, Επικεφαλής της Νομικής Σχολής, δήλωσε:  ‘Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus πρωτοπορεί στην προώθηση των διεθνών και ευρωπαϊκών αρχών διακυβέρνησης και άλλων αρχών και αξιών του Κράτους Δικαίου μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων της που στοχεύουν όχι μόνο σε  φοιτητές και αποφοίτους από διάφορους κλάδους, αλλά και σε ακαδημαϊκούς, νομικούς, άλλους επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής και νόμων, τους τρεις κλάδους εξουσίας, τη κοινωνία των πολιτών καθώς και το ευρύτερο κοινό.  Ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναλάβαμε την πρωτοβουλία που οδήγησε στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης με το Cyprus Integrity Forum, επισημοποιώντας τη μακροχρόνια συνεργασία μας στην καταπολέμηση της διαφθοράς.  Με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κυπριακή Δημοκρατία να είναι στενά συνδεδεμένα κράτη στα αντίθετα άκρα της Ευρώπης, αλλά με κοινή συμμετοχή στα Ηνωμένα Έθνη, την Κοινοπολιτεία, το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς, το Πανεπιστήμιο  UCLan Cyprus, η ευρωπαϊκή παρουσία πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου UCLan στην Αγγλία, βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή θέση προκειμένου να χτίσει γέφυρες μεταξύ οργανισμών με κοινό ήθος, πέρα συνόρων’.

 

Η κα. Τάνου δήλωσε:

“Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε Μνημόνιο Συναντίληψης με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ένα πρωτοπόρο πανεπιστημιακό ίδρυμα με υψηλά κριτήρια εκπαιδευτικής ηθικής που έχει κερδίσει την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας παγκοσμίως. Προσβλέπουμε σε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία, σε πολλούς τομείς και θα είμαστε δίπλα στην ανώτερη διοικητική ομάδα για κάθε νέα δράση που μπορούμε να ενισχύσουμε. Με την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει μέσω διεθνών συνεργασιών, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ενισχύσουμε το έργο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε να δούμε ακόμα πιο σπουδαίο έργο στο μέλλον!”

Δειτε Επισης

Απετράπησαν τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ-Συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ΥΠΟΙΚ, Δ.Σ. και συντεχνίες
Ενεργοποιείται τέλος του μήνα η πρόσβαση ΑΕΥ, νοσηλευτών και μαιών στο Αρχείο Δικαιούχου
Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο
Πότε και για ποιο λόγο θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού τα ΚΕΠ
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΠΔΣ ενόψει της επετείου της τουρκικής εισβολής
ΙδΕΚ: Στον παλμό της καινοτομίας το 4ο «The Bash! 2024»
Στο ΕΒΕ Λευκωσίας ο Πρέσβης της Κίνας-Συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
ΟΕΒ: Η τηλεργασία στο επίκεντρο της 15ης συνάντησης του SLRNetwork
Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει