Powered by

Η νέα ρύθμιση στην απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών από 1η Αυγούστου

Σε νέα ρύθμιση για την απασχόληση υπηκόων Τρίτων Χωρών από 1η Αυγούστου προβαίνει το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις που υποβάλλονται για εργοδότηση υπηκόων από Τρίτες χώρες δεν θα γίνονται αποδεκτές και θα απορρίπτονται, αν δεν είναι ορθά συμπληρωμένες.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, αιτήσεις που παραλαμβάνονται για σκοπούς απασχόλησης υπηκόων Τρίτων Χωρών, οι οποίες κατά το στάδιο ελέγχου των προϋποθέσεων και της πληρότητάς τους διαπιστώνεται ότι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από την υφιστάμενη Στρατηγική για την Απασχόληση Ξένου Εργατικού Δυναμικού στην Κύπρο, δηλαδή δεν είναι δεόντως συμπληρωμένες ή δεν συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και πιστοποιητικά, τα οποία αναγράφονται στο έντυπο Αίτησης για Εργοδότηση Αλλοδαπών ή/και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας, θα χαρακτηρίζονται ως απορριπτέες και δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εργοδότης θα ενημερώνεται άμεσα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή όπου δεν είναι εφικτό μέσω κανονικού ταχυδρομείου, με το οποίο θα του γνωστοποιούνται και οι ακριβείς λόγοι απόρριψης.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που θα απορρίπτονται θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου, κατάλληλα συμπληρωμένες. Η ηλεκτρονική διεύθυνση και η διεύθυνση αλληλογραφίας του αιτητή συνιστούν ουσιαστικό στοιχείο της αίτησης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνονται στην αίτηση, για σκοπούς επικοινωνίας.

Το Τμήμα Εργασίας σημειώνει ότι σκοπός της νέας ρύθμισης είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των εργοδοτριών και εργοδοτών που υποβάλλουν αιτήματα για εξασφάλιση άδειας για απασχόληση Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ