Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ζεστό χρήμα ύψους €85 εκατ. προσεχώς στα ταμεία της Κ.Δ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα την πρώτη αίτηση πληρωμής από την Κύπρο στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) για εκταμίευση χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 85 εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση της προχρηματοδότησης).

Το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου θα χρηματοδοτηθεί με 0,9 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 0,2 δισ. ευρώ σε δάνεια. Οι πληρωμές στο πλαίσιο του ΜΑΑ βασίζονται στις επιδόσεις και εξαρτώνται από την υλοποίηση από την Κύπρο των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο κυπριακό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Αυτό το πρώτο αίτημα πληρωμής αφορά 14 ορόσημα και στόχους που καλύπτουν διάφορες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαφάνειας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της δημόσιας διοίκησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων και των λογιστικών και άλλων ελέγχων. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τώρα το αίτημα.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα αποστείλει στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Συμβουλίου προκαταρκτική αξιολόγηση της εκπλήρωσης από την Κύπρο των ορόσημων και των στόχων που απαιτούνται για την εν λόγω πληρωμή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων πληρωμής στο πλαίσιο του ΜΑΑ είναι διαθέσιμες στις σχετικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου είναι διαθέσιμες εδώ

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό επίπεδο 15ετίας ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο
Τέλος Οκτωβρίου τα νέα μέτρα για την ακρίβεια-Πότε θα εφαρμοστεί η πράσινη φορολογία στα καύσιμα
Σε διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές
Παραδίδει στην Αννίτα τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 ο Κεραυνός
Με αναβάθμιση οικονομίας και τραπεζών, σφυρίζουν λήξη της κρίσης του 2013 οι Moody’s
Με νομοθετική ρύθμιση και σε ημικρατικούς και τοπική αυτοδιοίκηση η τηλεργασία
Παράταση ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης Φ.Π.Α.
Η διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από Moody’s
Τμ. Φορολογίας: Διακοπή στα μηχανογραφικά συστήματα από 6 μέχρι 9 Οκτωβρίου
Η εκλογική συνέλευση του ΚΕΒΕ και ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία