Ο ψηφιακός μετασχηματισμός με απλά και ξεκάθαρα βήματα

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία στον κόσμο των επιχειρήσεων ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι άκρως απαραίτητος, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και κερδοφόρες τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, δικαίως επικρατεί ένα άγχος όσον αφορά τι σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ο ψηφιακός μετασχηματισμός, κυρίως για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Τι κόστος θα έχει αρχικά, από πού να ξεκινήσει κάποιος, πώς να συνεχίσει και με ποια ορατά αποτελέσματα;

Η SoftOne έχει αναδειχθεί μέσω της πολυετούς εμπειρίας της σε πρωτοπόρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, αφού ήταν η πρώτη που προώθησε στην αγορά την έννοια του συνδρομητικού μοντέλου (as a service) και του cloud μεταξύ άλλων. Τώρα παρουσιάζει το «Digital Transformation with Small Steps», το οποίο είναι ακριβώς αυτό: ψηφιακός μετασχηματισμός ξεκινώντας κυριολεκτικά από το «Α». Ως ο αξιόπιστος σύμβουλος των επιχειρήσεων, είναι έτοιμη να απαντήσει στα καίρια ερωτήματά τους: Τι είναι ουσιαστικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός, πώς υλοποιείται, πόσο κοστίζει, και τι αποτελέσματα έχει;

Όλα αρχίζουν με το κατάλληλο σημείο εκκίνησης, το οποίο διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση. Στη συνέχεια, προτείνονται τα κατάλληλα μικρά βήματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα, φέρνοντας έγκαιρα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Το βασικό πλεονέκτημα του τρόπου αυτού είναι ότι κάθε μικρό βήμα συνδέεται με τα προηγούμενα (δίνοντας απάντηση στο φλέγον ζήτημα του integration). Επιπλέον, οι μικρές νίκες που η επιχείρηση κερδίζει σε κάθε νέο της βήμα τής προσφέρουν την απαραίτητη αισιοδοξία για να συνεχίσει πιο δυναμικά, καθώς βλέπει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι κάτι νεφελώδες και μη μετρήσιμο. Θα έχει απτά αποτελέσματα, σε συγκεκριμένο χρόνο και μάλιστα χωρίς το βάρος της σημαντικής αρχικής επένδυσης.

Έχει σημασία να τονίσουμε είναι ότι πλέον δίνεται τέλος στην ασάφεια. Ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα μικρού βήματος που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Πρόκειται για μια λύση που υλοποιείται μέσα σε λίγες ημέρες, με προκαθορισμένο και ξεκάθαρο κόστος, η οποία μπορεί να φέρει αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή. Συν τοις άλλοις, εγγυάται το πολυπόθητο integration με τα άλλα συστήματα της επιχείρησης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της υλοποίησης ενός συστήματος cloud CRM, το οποίο θα έχει άμεσα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία της επιχείρησης με τους πελάτες της.

Προφανώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν εξαντλείται αποκλειστικά σε αυτά, αν και είναι ενδεικτικά για το τι εννοούμε αναφερόμενοι στα μικρά βήματα. Ένα ακόμα ορατό αποτέλεσμα θα είναι ότι αυτόματα θα αναβαθμιστεί η εικόνα της επιχείρησής σας. Ταυτόχρονα θα τεθεί σε κίνηση και η διαδικασία της ενοποίησης, αν και η δυνατότητα αυτόνομης και απρόσκοπτης λειτουργίας των βημάτων αυτών σημαίνει ότι θα απελευθερωθούν αυτόματα πόροι. Τέλος θα φύγει σημαντικό βάρος και από το τμήμα ΙΤ, καθώς οι διεργασίες και η αλληλεπίδραση των συστημάτων γίνεται αυτόματα και δίχως λάθη που συχνά συνεπάγεται η ανθρώπινη παρέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, η SoftOne είναι παρούσα προκειμένου να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να ξεκινήσει τη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, δημιουργώντας μια συνέχεια μέσα από μικρά βήματα, χωρίς disruption στις εταιρικές διεργασίες.

Δειτε Επισης

Τα αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων θα αποκαλύψουν τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Τα τριμηνιαία αποτελέσματα τεχνολογικών γιγάντων δίνουν εικόνα για τα οικονομικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης
Απολογήθηκε ο CEO της Crowdstrike για το blackout-Επανέρχονται τα συστήματα
Microsoft: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα, συνεχίζουν να επηρεάζονται εφαρμογές και υπηρεσίες
Microsoft: Λαμβάνει μέτρα για διόρθωση της βλάβης που επηρεάζει επιχειρήσεις παγκόσμια
Η Microsoft έβγαλε... off αεροπορικές, τράπεζες, χρηματιστήρια παγκοσμίως-Καταιγισμός από βλάβες
Καριέρα στην κανονιστική τεχνολογία-Γιατί οι επαγγελματίες επιλέγουν να εργάζονται στην Complytek
Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις