Τα είπε με Καδή για το... βάπτισμα πατατών το ΕΒΕ Αμμοχώστου

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Εμπορίου Μιχάλη Βασιλείου, την Διευθύντρια Έλενα Μιχαηλίδου και τον Λειτουργό Χριστοφή Ζαχαρουδιού συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Λευκωσία με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος του τμήματος Βιομηχανίας του Κυπριακού και Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και εκπρόσωπος εταιρείας – μέλους του Επιμελητηρίου μας εκ μέρους των πατατοπαραγωγών / εξαγωγέων Κύπρου.

Θέμα της συνάντησης το διαχρονικό αίτημα του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου για λύση ενός μεγάλου προβλήματος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια που είναι το "βάπτισμα" πατατών άλλης προέλευσης που παράνομα πωλούνται στην ελληνική αγορά ως κυπριακές. 

Το φαινόμενο αυτό έχει μεγάλη οικονομική επίπτωση στους Κύπριους παραγωγούς που εξάγουν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στην οικονομία του τόπου. Η κυπριακή πατάτα είναι ένα καταξιωμένο εθνικό προϊόν που πρέπει να προστατευτεί. 

Κατά τη συνάντηση το Επιμελητήριο Αμμοχώστου παρέθεσε τις εισηγήσεις  του και παρέδωσε σημείωμα στον Υπουργό προς ανάληψη δράσεων για πάταξη του φαινομένου. 

Ο Υπουργός  αναφέρθηκε στις επανειλημμένες προσπάθειες από το κυπριακό κράτος , τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του για επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με τις Ελλαδικές αρμόδιες αρχές που παρόλη την προθυμία τους για λύση του προβλήματος μέχρι στιγμής δεν υπήρξε το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξεύρεση πιο αποτελεσματικών μέτρων και δράσεων για πάταξη αυτού του φαινομένου και ενημέρωσε  για τις υπό εξέλιξη ενέργειες του Υπουργείου του.

Επί τη ευκαιρία της συνάντησης, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου έκανε αναφορά στο θέμα της καθυστέρησης του έργου ανάπλασης στον ποταμό Λιοπετρίου. Ο Υπουργός έκανε αναφορά στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών προς επίσπευση των έργων.

Δειτε Επισης

Θεόδωρος Παρπέρης: Αύξηση των ΑΞΕ μέσα από την ανάδειξη της Κύπρου σε κόμβο family offices στην περιοχή
H πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2024 από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης-Η ετήσια εκθεση των CEN και CENELEC
Η φοίτηση στην ανώτερη εκπαίδευση και η μετάβαση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας-Τα ευρήματα της CYGraduates
Η cdbbank επιβραβεύει την αριστεία και επενδύει στο μέλλον της κυπριακής νεολαίας
Η ERB Asfalistiki στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Εμπιστεύεται τον τομέα της υγείας της Κύπρου και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της η HHG
Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL): Εκπαίδευση με όραμα-Σύγχρονα προγράμματα σπουδών και έρευνα με αντίκτυπο
Τα M&S στηρίζουν το περιβάλλον της Κύπρου μέσω του Cyprus Environment Foundation
Η Cosmos ανέλαβε την υλοποίηση του Security Operation Center για το Πανεπιστήμιο Κύπρου
TechIsland Legal Community: Η νέα επαγγελματική κοινότητα του TechIsland