ΔΟΕ: Αύξηση παραγωγής αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και ΑΠΕ

Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και πρώτων υλών διυλιστηρίων των χωρών του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 4,7% τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η ακαθάριστη παραγωγή των συνολικών προϊόντων των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 7,4% σε ετήσια βάση. Οι καθαρές παραδόσεις των συνολικών προϊόντων αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 2,9% τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, ενώ τα επίπεδα αποθεμάτων πετρελαίου σε εθνική επικράτεια αυξήθηκαν κατά 2.587 χιλιάδες τόνους τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τα επίπεδα αποθεμάτων  τον Μάρτιο του 2022, κλείνοντας στους 488 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Επιπρόσθετα, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 3,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, ενώ η ακαθάριστη κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο του 2022 σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σημείωσε ετήσια αύξηση 9,8% τον Απρίλιο του 2022, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της αιολικής και ηλιακής παραγωγής ενέργειας, καθώς αυξήθηκαν κατά 24,7% και 15% αντίστοιχα. Η υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία, όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό, αποτελεί το μεγαλύτερο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών, αυξήθηκε κατά 14,8%.

Από την άλλη, τα ορυκτά καύσιμα παρείχαν το 49,5% της συνολικής ηλεκτρικής παραγωγής στις χώρες του ΟΟΣΑ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, η εξάρτηση από το φυσικό αέριο και τον άνθρακα τον Απρίλιο εξακολουθούσε να είναι σε ψηλά επίπεδα, κατέχοντας μερίδιο 26,5% και 17,7% αντίστοιχα. Ωστόσο, η ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο μειώθηκε ετησίως κατά 4,2%, όπως και η πυρηνική ενέργεια, που σημείωσε ετήσια πτώση 7%.

Δειτε Επισης

Investopia Global Mediterranean Forum: Πραγματοποιείται στην Κύπρο και ανοίγει νέες επενδυτικές προοπτικές
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση θα συνεχιστεί και θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο