ΔΟΕ: Αύξηση παραγωγής αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και ΑΠΕ

Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και πρώτων υλών διυλιστηρίων των χωρών του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 4,7% τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η ακαθάριστη παραγωγή των συνολικών προϊόντων των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 7,4% σε ετήσια βάση. Οι καθαρές παραδόσεις των συνολικών προϊόντων αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 2,9% τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, ενώ τα επίπεδα αποθεμάτων πετρελαίου σε εθνική επικράτεια αυξήθηκαν κατά 2.587 χιλιάδες τόνους τον Απρίλιο του 2022 σε σύγκριση με τα επίπεδα αποθεμάτων  τον Μάρτιο του 2022, κλείνοντας στους 488 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Επιπρόσθετα, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 3,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, ενώ η ακαθάριστη κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο του 2022 σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σημείωσε ετήσια αύξηση 9,8% τον Απρίλιο του 2022, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της αιολικής και ηλιακής παραγωγής ενέργειας, καθώς αυξήθηκαν κατά 24,7% και 15% αντίστοιχα. Η υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία, όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό, αποτελεί το μεγαλύτερο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών, αυξήθηκε κατά 14,8%.

Από την άλλη, τα ορυκτά καύσιμα παρείχαν το 49,5% της συνολικής ηλεκτρικής παραγωγής στις χώρες του ΟΟΣΑ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, η εξάρτηση από το φυσικό αέριο και τον άνθρακα τον Απρίλιο εξακολουθούσε να είναι σε ψηλά επίπεδα, κατέχοντας μερίδιο 26,5% και 17,7% αντίστοιχα. Ωστόσο, η ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο μειώθηκε ετησίως κατά 4,2%, όπως και η πυρηνική ενέργεια, που σημείωσε ετήσια πτώση 7%.

Δειτε Επισης

Πρώτα τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ExxonMobil και μετά ανακοινώσεις για «Πήγασο»
Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο μετά την έκπληξη από τον ΟΠΕΚ+
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης