Powered by

Η Lego διακόπτει οριστικά τις πωλήσεις παιχνιδιών στη ρωσική αγορά

Η δανέζικη εταιρεία Lego, ο παγκόσμιος κολοσσός στα παιδικά παιχνίδια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει οριστικά τις πωλήσεις στη Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η απόφαση αυτή αφορά τα 81 καταστήματά της που διαχειριζόταν μια ρωσική εταιρεία.

Η Lego "αποφάσισε να σταματήσει επ’ αόριστον τις εμπορικές δραστηριότητές της στη Ρωσία" και "να τερματίσει τη συνεργασία της" με τη ρωσική εταιρεία διανομής Inventive Retail Group, η οποία εκμεταλλευόταν 81 καταστήματα που έφεραν το όνομα της μάρκας αυτής, ανέφερε μια εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Lego θα απολύσει επίσης τους περισσότερους από τους υπαλλήλους της που εδρεύουν στη Μόσχα.

Στις αρχές Μαρτίου η Lego είχε αποφασίσει να διακόψει τις παραδόσεις παιχνιδιών στη Ρωσία, αλλά τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και συνέχισαν να πωλούν ό,τι υπήρχε στις αποθήκες τους. Η εταιρεία Inventive Retail Group επιβεβαίωσε ότι τερματίζεται η συνεργασία με τη Lego και ότι η ίδια θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες "στην κατηγορία των εκπαιδευτικών παιχνιδιών", χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Στις αρχές Μαΐου η Ρωσία έθεσε τα παιχνίδια Lego σε μια λίστα περίπου 100 κατηγοριών εμπορευμάτων, η εισαγωγή των οποίων επιτρεπόταν και χωρίς την άδεια των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Μεταξύ αυτών των προϊόντων είναι επίσης τα κινητά τηλέφωνα Apple και Samsung, αυτοκίνητα, κονσόλες παιχνιδιών, καθώς και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο