Powered by

Ισχυρές απώλειες 3% στο Χονγκ Κονγκ με... βουτιά Alibaba

"Βουτιά" 3% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ μετά την είδηση ότι η Κίνα επέβαλε πρόστιμα στις εταιρείες Tencent και Alibaba, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Hang Seng Tech καταγράφει απώλειες 4,16%.

Ειδικότερα, το Πεκίνο επέβαλε πρόστιμα σε αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alibaba και Tencent, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες σχετικά με τη δημοσιοποίηση των συναλλαγών, σύμφωνα με το Reuters. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ Alibaba και Tencent διολισθαίνουν κατά 6,45% και 3,18% αντίστοιχα.

Οι μετοχές των καζίνο στο Χονγκ Κονγκ έκαναν βουτιά επίσης μετά την είδηση ότι σχεδόν όλες οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις στο Μακάο θα κλείσουν για μια εβδομάδα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του Covid-19.

Η Wynn Macau χάνει 6,68%, η Sands China 7,61% και η Melco International Development κατά 7,13%. 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,45%, ενώ ο Shenzhen καταγράφει πτώση 2,4%. 

Οι ανησυχίες για τη διασπορά της Covid-19 εντείνονται στην Κίνα, καθώς η Σαγκάη φέρεται να ανακάλυψε μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον.

Ο δείκτης παραγωγού στην Κίνα αυξήθηκε κατά 6,1% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Η επίδοση αυτή ήταν ελαφρώς καλύτερη του αναμενόμενου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, αλλά χειρότερη από τα στοιχεία του Μαΐου στο 6,4%.

Ο πληθωρισμός του δείκτη καταναλωτή σκαρφάλωσε κατά 2,5% τον Ιούνιο σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ελαφρώς υψηλότερα από το 2,4% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 προσθέτει 2%, ενώ ο Topix κερδίζει 1,43%. Στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στην άνω Βουλή της Ιαπωνίας στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της παράταξης της ιαπωνικής δεξιάς Σίνζο Άμπε.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας χάνει 0,97%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 0,18% και ο Kosdaq βρίσκεται σε θετικό έδαφος στο +0,27%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ήταν χαμηλότερα κατά 1,63%.

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων