Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βραβεύει 5 κυπριακές επιχειρήσεις

Τελετή βράβευσης επιχειρήσεων για τη συμβολή τους στο Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας,  βραβεύτηκαν συνολικά πέντε επιχειρήσεις που συνέβαλαν ουσιαστικά στον σκοπό του Έργου . Συγκεκριμένα, η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στις επιχειρήσεις, Nexia Poyiadjis, Baker Tilly South East Europe, Consultics, Novatex Solutions Ltd και SPL Audit.

Το βραβείο της Nexia Poyiadjis παρέλαβε η Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Μελίνα Σχίζα. Την Baker Tilly South East Europe εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Συνέταιρος Οικονομικού Τμήματος, κ. Σωκράτης Ευστρατίου. Το βραβείο εκ μέρους της Consultics παρέλαβε ο κ. Στέφανος Νικολάου, Ιδρυτής και CEO της εταιρείας. Το βραβείο της Novatex Solutions Ltd παρέλαβε ο Διευθυντής της, κ. Γιώργος Γεωργίου και της SPL Audit η κα. Μαρία Τρισελιώτη, Digital Marketing Specialist.

Οι εκπρόσωποι των οργανισμών που βραβευθήκαν, τόνισαν τα σπουδαία οφέλη που προσφέρει το Έργο, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους φοιτητές. Κατά τις σύντομες τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα και την ευχή τους για συνέχιση της συνεργασίας τους με την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Έργου επισημαίνοντας παράλληλα τους στόχους του Γραφείου Διασύνδεσης που μεταξύ άλλων είναι το να ενισχύει την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την κοινωνία ευρύτερα.

Στη συνέχεια, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής, Δρ. Γιώργος Γρηγορίου, εξήγησε ότι η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεγάλη απήχηση στον οικονομικό τομέα και πως η Σχολή δόμησε καινούριο πρόγραμμα σπουδών, τον κλάδο Επιστήμης των Δεδομένων στο πλαίσιο της οποίας ήδη έγινε η πρώτη τοποθέτηση.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Διευθύντριας Γραφείου Ακαδημαϊκής Συμμόρφωσης και Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Λογιστικής, Δρ. Μέλπως Ιακωβίδου που εξήρε την επιτυχία του πανεπιστημίου σε διεθνές επίπεδο και ακολούθως ανέφερε ότι το κύριο μέλημα της Σχολής είναι η επαρκής ένταξη των αποφοίτων στην αγορά για το οποίο συμβάλλει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου μέσα από τις τοποθετήσεις.

Από πλευράς του, ο Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου στο Έργο και Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς αναφέρθηκε στο ρόλο του Γραφείου Διασύνδεσης ως διαμεσολαβητή στη μετάβαση από το ακαδημαϊκό περιβάλλον στην αγορά εργασίας, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Απετράπησαν τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ-Συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ΥΠΟΙΚ, Δ.Σ. και συντεχνίες
Ενεργοποιείται τέλος του μήνα η πρόσβαση ΑΕΥ, νοσηλευτών και μαιών στο Αρχείο Δικαιούχου
Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο
Πότε και για ποιο λόγο θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού τα ΚΕΠ
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΠΔΣ ενόψει της επετείου της τουρκικής εισβολής
ΙδΕΚ: Στον παλμό της καινοτομίας το 4ο «The Bash! 2024»
Στο ΕΒΕ Λευκωσίας ο Πρέσβης της Κίνας-Συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
ΟΕΒ: Η τηλεργασία στο επίκεντρο της 15ης συνάντησης του SLRNetwork
Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει