Powered by

Twitter: Έως τις αρχές Αυγούστου η ψηφοφορία για το deal με τον Μασκ

​​​​​​​Το Twitter σχεδιάζει να θέσει σε ψηφοφορία στους μετόχους τη συμφωνία πώλησης ύψους 44 δισ. δολαρίων στον Έλον Μασκ, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται "εποικοδομητικά” με τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ανέφεραν την Τετάρτη στους υπαλλήλους ανώτερα στελέχη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δηλώσεις ακολούθησαν την προειδοποίηση των δικηγόρων του Μασκ τη Δευτέρα ότι ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να άρει την πρόταση εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, εάν η εταιρεία δεν του παράσχει τα στοιχεία που ζητά σχετικά με τους ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών.

Τα στελέχη του Twitter ανέφεραν σήμερα ότι η εταιρεία συνεχίζει να μοιράζεται πληροφορίες με τον Μασκ, μεταξύ των οποίων και στοιχεία για το "firehose", ήτοι τη ροή δεδομένων όλων των tweets στην πλατφόρμα που αναλύονται με διαφορετικές παραμέτρους, όπως συσκευές χρηστών ή προφίλ λογαριασμών που δημοσιεύουν tweets, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το Twitter πουλά αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της άδειά του, αλλά σχεδιάζει να τα παράσχει στον Μασκ δωρεάν ως μέρος της ανταλλαγής πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Το firehose δεν περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως προσωπικά στοιχεία χρηστών του Twitter που δεν είναι δημόσια ή πόσο συχνά επαληθεύουν οι χρήστες τους λογαριασμούς τους.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο πόσες εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν τη βάση των χρηστών του σχεδιάζει να μοιραστεί με τον Μασκ. 

Εκπρόσωπος του Μασκ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

Εν τω μεταξύ, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Νεντ Σιγκαλ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εργαζομένους της εταιρείας, ανέφερε ότι το Twitter σχεδιάζει να θέσει σε ψηφοφορία στους μετόχους τη συμφωνία πώλησης στον Μασκ στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

 

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός