Powered by

Αυξήθηκαν 16,9% οι εξαγωγές τον Μάιο στην Κίνα

​​​​​​​Οι κινεζικές εξαγωγές ανέκαμψαν έντονα τον Μάιο καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως σταδιακά ανακάμπτει από τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, τα εργοστάσια ξεκίνησαν εκ νέου την παραγωγή και χαλάρωσαν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 16,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη γενική διοίκηση τελωνείων.

Αυτό ξεπέρασε την ανάπτυξη του 8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, και είναι πολύ υψηλότερη από την αύξηση 3,9% του Απριλίου, που ήταν και η χαμηλότερη των δύο τελευταίων ετών.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 4,1% τον προηγούμενο μήνα, αφού έμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι εισαγωγές θα αυξανόταν 2,5% τον Μάιο.

Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 78,8 δισ. δολάρια τον Μάιο, υψηλότερα από τα 59,5 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τον Απρίλιο η Κίνα είχε καταγράψει 51,1 δισ. δολάρια.

 

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη