Powered by

Ξεκινά μελέτη για ευέλικτες μορφές απασχόλησης στη δημόσια υπηρεσία

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού ενημερώνει για τη σύναψη συμφωνίας, σήμερα 9 Ιουνίου 2022, με την εταιρεία PricewaterhouseCoopers Ltd για την ανάθεση Σύμβασης για διεξαγωγή μελέτης για τη ρύθμιση ευέλικτων μορφών απασχόλησης στη δημόσια υπηρεσία.

Η Σύμβαση, ανατίθεται μετά από δημόσιο Διαγωνισμό και αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν από οικονομικούς φορείς.

Μέσω της μελέτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023, η εταιρεία καλείται να καταγράψει εισηγήσεις για τη ρύθμιση ευέλικτων μορφών απασχόλησης στη δημόσια υπηρεσία, μαζί με τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Η εφαρμογή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην κυπριακή δημόσια υπηρεσία εξετάζεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του τρόπου λειτουργίας της, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και ως μέτρο εξισορρόπησης της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η εν λόγω μελέτη εμπίπτει στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2026 και συγκεκριμένα στον Άξονα 3.4 που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας.

Δειτε Επισης

Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ
Απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Στο Συνέδριο της OLAF στο Ελσίνκι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας
Γιώργος Παπαναστασίου: Προστιθέμενη η αξία της Κύπρου στην υλοποίηση του IMEC-Αξιόπιστος διασυνδετικός κρίκος
Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο Ιωάννου με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Αναστολή διαπραγμάτευσης γραμματίων του δημοσίου στο ΧΑΚ ενόψει διαγραφής τους
Τσ. Γουλφ: Καταλύτης για προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Program
Αμελητέα άνοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη