Powered by

Credit Suisse: Αναμένει ζημιές στο β΄ τρίμηνο

Η Credit Suisse αναμένεται να εμφανίσει ζημιές σε επίπεδο ομίλου στο β΄ τρίμηνο, ανέφερε η ελβετική τράπεζα, σε ένα ακόμη πλήγμα για την ίδια.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τις ζημιές δισεκατομμυρίων που καταγράφθηκαν το 2021 και από τις περαιτέρω ζημιές στο α΄ τρίμηνο αυτού του έτους.

Έχει περιγράψει το 2022 ως ένα "μεταβατικό" έτος, στο οποίο προσπαθεί να γυρίσει σελίδα σε δαπανηρά σκάνδαλα που οδήγησαν σε μια συνολική σχεδόν αναδιάρθρωση της διοίκησης.

Ανακοίνωσε σήμερα ότι η επενδυτική της τράπεζα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της ανανέωσης του Νοεμβρίου, πιθανότατα θα φέρει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στο β΄ τρίμηνο, εξαιτίας των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της σημαντικής νομισματικής χαλάρωσης, η οποία δήλωσε ότι είχε οδηγήσει σε ασθενείς πελατειακές ροές και απομόχλευση πελατών, ιδιαίτερα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

"Στην επενδυτική τράπεζα, η επίπτωση αυτών των συνθηκών μαζί με τα συνεχιζόμενα χαμηλά επίπεδα έκδοσης στις αγορές και τη διεύρυνση των πιστωτικών spreads, έχουν μειώσει τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις  αυτής της μονάδας τον Απρίλιο και τον Μάιο και είναι πιθανό να οδηγήσει σε ζημιές σε αυτή τη μονάδα καθώς και σε ζημιές σε όλο τον όμιλο στο β΄ τρίμηνο του 2022", τόνισε η τράπεζα.

Δεν έδωσε εκτιμήσεις για τις ζημιές στο β΄ τρίμηνο.

Ανακοίνωσε ότι τα κέρδη θα επηρεαστούν από τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αξίας του 8,6% της τράπεζας στην Allfunds Group.

 

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός