Σ. Αναστασιάδης: Να σκεφτούμε διαφορετικά τον εργοταξιακό ανελκυστήρα

Καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος επιστρέφει στην εργασία του μετά την παύση των περιορισμών λόγω της πανδημίας και οι πολίτες με τη σειρά τους γυρίζουν πίσω στα γραφεία τους, η αγορά ανελκυστήρων και κυλιόμενων σκαλών επεκτείνεται. Άλλωστε, η επιστροφή στην κανονικότητα σήμανε τη συνέχιση και δημιουργία νέων μεγάλων αστικών έργων.

Το πώς μπορούν οι καινοτόμες λύσεις εργοταξιακού ανελκυστήρα να “ξεκλειδώσουν” το έργο, δίνοντας μεγάλη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα και εξοικονομήσεις σε χρόνο και κόστος, επεξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟΝΕ Elevators Cyprus Ltd, Σωτήρης Αναστασιάδης, στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν τον υπεργολάβο ανελκυστήρων κομβικό συνεργάτη και επιτρέπουν στους Project Managers να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και με ελεγχόμενο ρίσκο, κάτι που συζήτησε εκτενώς ο Σωτήρης Αναστασιάδης, ενώπιον του κοινού.

Όπως ανέφερε, τα 2/3 του χρόνου στο εργοτάξιο χάνονται στην αναμονή. Μιλώντας για την εταιρεία του, είπε πως «οι ανησυχίες των συνεργατών μας είναι το ρίσκο, οι καθυστερήσεις, η ασφάλεια και οι τιμές εκτός ελέγχου».

Ακολούθησε ανάλυση των ωφελημάτων από χρήση ανελκυστήρων για χρήση κατά την περίοδο κατασκευής (CTU). Όπως εξήγησε οι ταχύτητες είναι πιο μεγάλες και έτσι η εκτέλεση εργασιών ολοκληρώνεται πιο νωρίς.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τον εργοταξιακό ανελκυστήρα», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο τρόπος συντήρησής του πρέπει να είναι τέτοιος που να τον διατηρήσει εν ζωή. Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στη χρήση των icloud, που άλλαξε δραματικά τον τρόπο που εργάζονται σήμερα οι εταιρείες. «Η πληροφόρηση που  λαμβάνει το τεχνικό προσωπικό δίνει γρήγορες λύσεις στον πελάτη», δήλωσε.

Πώς παραδίδουμε πιο σύντομα τον ανελκυστήρα; Η απάντηση σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη είναι το JumpLift. Είναι ο ανελκυστήρας που εξελίσσεται παράλληλα με την κατασκευή του κτιρίου. Επεσήμανε ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά κυρίως όσο αφορά στην εξοικονόμηση χρόνου και στην παραγωγικότητα. «Πρέπει να το εξετάζουμε, έτσι ώστε να φέρνουμε εξοικονομήσεις, τόσο στις εταιρείες όσο και στους ενοίκους», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ήταν χρυσός χορηγός του φιλανθρωπικού δείπνου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο
Από τη Λεμεσό στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας