powered by

Τερέζα Σκαρλάτου: Η ασφάλιση πιστώσεων το καλύτερο εργαλείο

Η ασφάλιση πιστώσεων είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για την διαχείριση του κινδύνου τόνισε η CEO της Allianz Trade, Τερέζα Σκαρλάτου, στο 2o Credit Risk Management Forum.

Μιλώντας ενώπιον του φόρουμ, έκανε μία αναφορά στα χαρακτηριστικά της Allianz Trade και επικεντρώθηκε στους αριθμούς που έχουν να κάνουν με την πίστωση κινδύνου.

«Συνεχώς κατεβάζουμε τις προσδοκίες μας. Κάθε τρίμηνο επαναξιολογούμε. Υπάρχει μία εκτίμηση για ανάπτυξη του  3.3% για το 2022 και 3.8% για το 2023. Σύντομα θα βγάλουμε μία νέα εκτίμηση αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εκεί» σημείωσε.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε για την έρευνα που πραγματοποίησε η Allianz Trade πριν και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εξαγωγείς ανά το παγκόσμιο απάντησαν πως υπάρχει 56% αυξημένη ανησυχία για τις τιμές της ενέργειας, 51% ότι θα υπάρξει μη πληρωμή τους επόμενους μήνες και 50% θέλουν να συνεχιστεί η κρατική στήριξη από το κράτος.

«Μπαίνουν πολλά ερωτηματικά, ποια κράτη και κυβερνήσεις τελικά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις» είπε.

Οι ευρωπαίους εξαγωγείς ανησυχούν για την ενέργεια, τις γεωπολιτικές εντάσεις, για τα κόστη στις πρώτες ύλες και το κόστος χρηματοδότησης.

«Είναι σοκαριστικό να στο λένε οι ίδιες οι επιχειρήσεις και να στο λένε πριν την κλιμάκωση του πολέμου» πρόσθεσε η κ. Σκαρλάτου. 

Το 44% των εξαγωγέων, όπως είπε θέλει να επενδύσουν και παραμένουν αισιόδοξοι.   

«Για εμάς που ασχολούμαστε, το πιο καλό εργαλείο για την διαχείριση κινδύνου είναι η με ασφάλιση πιστώσεων» κατέληξε.

Το 2o Credit Risk Management Forum που παρουσιάζει η Infocredit Group και οργανώνει η IMH, έχει σαν στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στους βασικούς όρους και έννοιες σε ότι αφορά τη Διαχείριση Πιστωτικών Κινδύνων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν  για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα, εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ είχαν τη δυνατότητα επέκτασης των γνώσεων, των εμπειριών και της επαγγελματικής τους κατάρτισης σε σχετικά θέματα. Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τα  ευρήματα μελετών που διενεργήθηκαν από επιχειρήσεις με έδρα το εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Γενικές Ασφάλειες: Ενισχύουν την στήριξη τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο SupportCY
Capital.com: Όγκοι συναλλαγών ύψους $656 δισ. το πρώτο τρίμηνο 2025
Ηarm Reduction Conference: Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή ιδιωτικότητα
Στήριξε για μια ακόμη χρονιά τους αγώνες πρωταθλήματος τριάθλου η CNP Ασφαλιστική
Βλέπει διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες στη Φινλανδία η Χατζημανώλη-Θα συμμετάσχει σε ναυτιλιακό φόρουμ
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Νίκου και Λούλας Λευκαρίτη
Το 4ο Cyprus Job & Career Festival επιστρέφει στις 30-31 Μαΐου 2025
Πώς η Finvasia χτίζει παγκόσμια ηγεσία ξεκινώντας από την Κύπρο
ΤΕΠΑΚ: Προσφορά πλήρους υποτροφίας από την Lemissoler Navigation Co. Ltd
Στην Τζούλια Αναστασίου της OSM Maritime Group το Βραβείο Ισότητας των Φύλων στην Κυπριακή Ναυτιλία