powered by

Α. Κοιρανίδης: Τρόποι διαχείρισης ρευστοτικού κινδύνου

Για τρόπους που θα επιφέρουν αποτελεσματικότερη διαχείριση του ρευστοτικού κινδύνο έκανε λόγο ο Άθως Κοιρανίδης, Head Trade Finance της Eurivex Trade Finance Limited στο 2o Credit Risk Management Forum.

Ο κ. Κοιρανίδης μίλησε για τον ρευστοτικό κίνδυνο ως ο κύριος λόγος πτώχευσης των επιχειρήσεων, και την ανάγκη να γίνει κατανοητή η σύνδεση του με τον πιστωτικό κίνδυνο, ενώ αναφέρθηκε σε τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων.

«Αυξάνονται τα αποθέματα, οι τιμές – πρώτη φορά η κοστολόγηση των προϊόντων είναι τόσο δύσκολο. Στους τομείς που δραστηριοποιούμε βλέπω μία τεράστια ακαταστασία στα margins» σχολίασε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι «Είμαστε σε ένα φαύλο του πληθωρισμού».

Όσον αφορά τις ενέργειες για αποτελεσματική διαχείριση του ρευστοτικού κινδύνου, ο κ. Κοιρανίδης, μίλησε για αυστηρότερη πιστωτική πολιτική, ασφάλεια πιστωτικού κινδύνου, αύξηση χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης και υιοθέτηση ευέλικτων μορφών χρηματοδότησης.

Καταλήγοντας είπε «πρέπει να επαναπροσεγγιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης κίνησης και με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα».

Το 2o Credit Risk Management Forum που παρουσιάζει η Infocredit Group και οργανώνει η IMH, έχει σαν στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στους βασικούς όρους και έννοιες σε ότι αφορά τη Διαχείριση Πιστωτικών Κινδύνων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν  για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα, εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ είχαν τη δυνατότητα επέκτασης των γνώσεων, των εμπειριών και της επαγγελματικής τους κατάρτισης σε σχετικά θέματα. Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τα  ευρήματα μελετών που διενεργήθηκαν από επιχειρήσεις με έδρα το εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Η συμφόρηση αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου... Αποβιβάστηκαν συνολικά 2427 επιβάτες (pics&vid)
Ξεναγήθηκε στους χώρους και τα ερευνητικά κέντρα του UCLan Cyprus ο Δ. Σκουρίδης
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
To Andrey & Julia Dashin’s Foundation και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Πρωτοπορία στην τεχνολογική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία
Σχέδιο νόμου ενώπιον του ΥΠΕΣ για θέσπιση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας για την «Αόρατη Συνωμοσία» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Οι μεγάλες τάσεις και η μετεξέλιξη των ΜΜΕ: Πώς οι όμιλοι μεταμορφώνονται για να είναι βιώσιμοι και κερδοφόροι