Το Energean Power FPSO στη θέση του στα ισραηλινά κοιτάσματα

Στην θέση στην οποία θα λειτουργήσει στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται πλέον το FPSO “Energean Power”, το οποίο θα αναπτύξει ισραηλινά κοιτάσματα της Energean , έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και όντας το πρώτο FPSO στην ιστορία που θα επιχειρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Energean Power μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από το ναυπηγείo Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη με δύο ρυμουλκά. Ήταν ένα ταξίδι 5.532 ναυτικών μιλίων που διήρκεσε 35 ημέρες, σε έξι θάλασσες, ενώ πέρασε και από τη Διώρυγα του Σουέζ. Οι αρχές της Διώρυγας δημιούργησαν και ένα εντυπωσιακό βίντεο για το πέρασμα του Energean Power. 

H Energean θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες σύνδεσης με τις γεωτρήσεις και τις δοκιμές λειτουργίες, που συμπεριλαμβάνουν την εγκατάσταση τμημάτων εξοπλισμού (risers, jumpers), καθώς και τη δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, σχολίασε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το ότι το FPSO ‘Energean Power’ βρίσκεται πλέον στην θέση όπου θα λειτουργήσει στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish, η οποία έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Προχωρούμε προς το ορόσημο της έναρξης παραγωγής από το Karish καθώς και την εμπορική ανάπτυξη της ‘Περιοχής Ολύμπου’ που προσδιορίσαμε πρόσφατα, συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια και στον ανταγωνισμό στην προμήθεια αερίου για την ευρύτερη περιοχή».

Η Energean αναμένει οι δοκιμές να  διαρκέσουν τρεις έως τέσσερις μήνες πριν την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου, για την οποία διατηρείται ο προγραμματισμός για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Δειτε Επισης

Μ. Μανουσάκης: Σε διπλωματικό επίπεδο οι χειρισμοί για την ηλεκτρική διασύνδεση-Άπτονται της εξωτερικής πολιτικής
Νέα υποχώρηση των τιμών πετρελαίου-Πώς διαμορφώθηκαν
Στην ΡΑΕΚ ο τελικός λόγος για κεντρική αποθήκευση ενέργειας-Τι προβλέπει εναρμονιστικό νομοσχέδιο
Με το «Χάλκινο Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις» βραβεύθηκε o Όμιλος Green Energy
ΑΔΜΗΕ: Αίτημα ένταξης της νέας διασύνδεσης Ελλάδας–Ιταλίας στον 2ο κατάλογο Έργων Κοινού και Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος Ε.Ε.
Ανέδειξε τον ρόλο της ηλεκτρικής διασύνδεσης για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου ο Παπαναστασίου
Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές μετά τις αμερικανικές επιδρομές κατά των Χούθι
Ανησυχίες συντεχνιών ΑΗΚ για τις περικοπές στα φωτοβολταϊκά-Κίνδυνος μερικής σβέσης και black out
ΑΠΕ vs φυσικό αέριο: Πώς αλλάζει το ενεργειακό τοπίο στην Ευρώπη
Το μήνυμα Παπασταύρου για τον GSI-«Έργο με γεωστρατηγικό χαρακτήρα, θα προχωρήσουμε»