Ο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που πουλά ο Teddy Sagi

Το ποσό των 1.5 δισ. λιρών ευελπιστεί να προσελκύσει σε προσφορές από την πώληση του Camden Market ο ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Teddy Sagi, καθώς έχει βάλει πωλητήριο για τα περίπτερα, τα μπαρ, τους χώρους εκδηλώσεων και τις κατοικίες, που αποτελούν τον ιστορικό χώρο εκδηλώσεων στο Λονδίνο.

Ο Sagi έχει διορίσει ως οικονομικό σύμβολο την Rothschild & Co, ξεκινώντας ουσιαστικά μια διαδικασία πωλήσεων του χώρου, και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πλειοδότες, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Ο ισραηλινός επιχειρηματίας ελπίζει να συγκεντρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια λίρες για έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς του Λονδίνου, αν και δεν έχει υποβάλει μια συγκεκριμένη τιμή, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.

Πρόκειται για ακίνητο 16 στρεμμάτων που περιλαμβάνει μια τριάδα αγορών-Stables Market, Camden Lock Market και Buck Street Market-,καθώς και νέες οικίες και γραφεία.

Ο Sagi, ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Playtech, αγόρασε για πρώτη φορά το Camden, το οποίο προσελκύει σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, το 2014.

Το Stables Market διαθέτει μια ποικιλία από πάγκους τροφίμων, μόδας και χειροτεχνίας και εστιάτορα Richard Caring. Ο Teddy Sagi το είχε αγοράσει για 400 εκατ. λίρες.

Στη συνέχεια αγόρασε την Camden Lock Market, η οποία ειδικεύεται στις τέχνες, τις χειροτεχνίες και τα χειροποίητα αντικείμενα, από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Brockton Capital, για 70-90 εκατ. λίρες.

Τα πιο πάνω, βρίσκονται στη διαχείριση μίας από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου του Sagi, την LabTech, η οποία είχε θέσει το ακίνητο προς πώληση και το καλοκαίρι του 2019. Αυτή η διαδικασία σχεδόν κατέληξε σε πώληση και η προσφορά ανέβηκε περίπου στο ένα δισεκατομμύριο λίρες, ωστόσο, εκτροχιάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο φάκελος πώλησης από το 2019, με τίτλο «Project Lock», περιγράφει την περιοχή ως «ο μόνος μεγάλος ιδιωτικός προορισμός στο Λονδίνο που είναι πιθανό να γίνει διαθέσιμος για αγορά στο άμεσο μέλλον» και προβλέπει ότι το κτήμα θα μπορούσε να αποφέρει περισσότερα από 72 εκατ. λίρες ανά έτος σε ενοικίαση στο νέο ιδιοκτήτη.

Υπό την ιδιοκτησία του Sagi, ο συνδυασμός των ενοικιαστών στο Camden έχει αλλάξει, με πολλούς μικρούς, ανεξάρτητους εμπόρους να αντικαθιστούνται σταδιακά από μεγαλύτερες μάρκες και επιχειρήσεις αναψυχής.

Το νέο κλειστό κέντρο αναψυχής που ονομάζεται Babylon Park, και εκτείνεται σε τρεις υπόγειους ορόφους με τρενάκι και σκάλες, είναι η τελευταία προσθήκη στο κτήμα.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Στηρίζουν ευάλωτους, ιχνηλατούν στρατηγικούς κακοπληρωτές
Εργασία εν εξελίξει: Το περιβάλλον που θα αναζητήσουν οι εργαζόμενοι το 2024
Χωρίς κανένα έλεγχο οι ΑΞΕ στην Κύπρο-Οι διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο