powered by

Πρόγραμμα Φαρμακευτικής EUC: Απονέμει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί με επιτυχία από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) ως πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών που θα οδηγεί σε «Ενιαίο και Αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου» («Integrated Master»). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του Προγράμματος, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει τον συγκεκριμένο τίτλο μεταξύ λίγων πανεπιστημίων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής έχει διάρκεια 5 έτη (500 ECTS) και παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριές του γνώσεις και δεξιότητες στο πλήρες φάσμα των φαρμακευτικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακολογίας, κλινικής φαρμακευτικής, βιοφαρμακευτικής, φαρμακευτικής ανάλυσης, φαρμακευτικής τεχνολογίας, τοξικολογίας, χημείας, βιοχημείας και ανατομίας. Οι φοιτητές/τριες Φαρμακευτικής επωφελούνται από τις συνέργειες του Προγράμματος με άλλα προγράμματα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τον εργαστηριακό εξοπλισμό, την τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού και την ερευνητική υποδομή.

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής συμπεριλαμβάνεται στα πιστοποιημένα προγράμματα Φαρμακευτικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Σχολών, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αμοιβαίας Αναγνώρισης Προσόντων (ΙΜΙ) που εξασφαλίζει ότι οι απόφοιτοι/ές του μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του/της Φαρμακοποιού σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την αυτόματη αναγνώριση του Πτυχίου τους ως Φαρμακοποιών, όπως αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (Οδηγία 36/2005/ΕΚ). Έτσι, με την ολοκλήρωση του πτυχίου τους, οι απόφοιτοι/ες του Προγράμματος μπορούν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις στον αρμόδιο φορέα για να καταστούν πλήρως αδειούχοι και εγγεγραμμένοι φαρμακοποιοί στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ.

Δειτε Επισης

Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Αγορά CRM 2025: Απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών
Η Κύπρος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία #PlantHealth4Life
PadelPro Corporate Tournament: Οι εταιρείες της Λευκωσίας παίζουν... δυνατά(video)
TikTok & Aleph σε μια παρουσίαση αποκλειστικά για marketers
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και η Τράπεζα Κύπρου επιβραβεύουν μαθητές και μαθήτριες
Λήγει η προθεσμία για τα 4α Βραβεία Βιωσιμότητας: Τελευταίες ημέρες υποβολής αιτήσεων