Powered by

Οι ΗΠΑ «μπλοκάρουν» τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec, που περιγράφεται από την Ουάσινγκτον ως «ο ακρογωνιαίος λίθος» της ρωσικής αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν σήμερα τις κυρώσεις κατά της Μόσχας που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7, σε μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία και στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της αμυντικής βιομηχανίας της, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (…) πλήττουν την καρδιά των δυνατοτήτων της Ρωσίας να παράγει και να αναπτύξει όπλα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec, που περιγράφεται από την Ουάσινγκτον ως «ο ακρογωνιαίος λίθος» της ρωσικής αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.

«Η στόχευση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Πούτιν και θα παρεμποδίσει περαιτέρω τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας, o οποίας χαρακτηρίζεται ήδη από το εξασθενημένο ηθικό, σπασμένες αλυσίδες εφοδιασμού και υλικοτεχνικές αδυναμίες», υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή, στη σύνοδο κορυφής τους στη Γερμανία, οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν ένα εμπάργκο σε χρυσό που εξορύχθηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

Δειτε Επισης

Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια