TEΠΑΚ: Οι πέντε οργανισμοί που ξεχώρισαν και επιβραβεύτηκαν

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ βράβευσε σε ειδική τελετή τους πέντε οργανισμούς που συνέβαλαν στο μέγιστο ως προς τον κοινό στόχο διασύνδεσης της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την Αγορά Εργασίας.  Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο οποίος έκανε και την απονομή των βραβείων, και ο Διαχειριστής του Έργου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Γιώργος Μάγος.

Οι βραβευθέντες

Οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν είναι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η VTT Vasiliko Ltd, η Enigmasec Ltd και η Terabit Ltd.  Την τιμητική διάκριση για το ΣΥΛ Λεμεσού παρέλαβε ο κ. Σωκράτης Μεταξάς, για την ΑΗΚ ο κ. Γιάννος Σπύρου, εκ μέρους της VTT Vasiliko Ltd το βραβείο παρέλαβε η κα Σταυρινή Μιχαηλίδου, για την Enigmasec Ltd ο κ. Γιώργος Κουπτσίδης και για την Terabit Ltd ο κ. Νεόφυτος Χριστοφόρου.

Οι εκπρόσωποι των οργανισμών που βραβευθήκαν, επισήμαναν με σύντομες τοποθετήσεις τους τα αμφίδρομα και πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα επιδοτούμενων τοποθετήσεων, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αναφορικά με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό των ασκούμενων φοιτητών, και τόνισαν την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας τους με την πανεπιστημιακή κοινότητα.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι πέντε οργανισμοί προσφέραν επιπλέον αμοιβή στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της ενδοεπιχειρησιακής τους κατάρτισης, ενώ σε σημαντικό αριθμό φοιτητών έγινε πρόταση για συνέχιση της απασχόλησης.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των οργανισμών και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου που επιτελείται από το Γραφείο Διασύνδεσης ενώ επισήμανε πως διενεργούνται προσπάθειες έτσι ώστε το Έργο να συνεχιστεί και την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ακολούθως, ο Διαχειριστής του Έργου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ. Γιώργος Μάγος υπογράμμισε ότι η αναγκαιότητα σύγκλισης των γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και των δεξιοτήτων που αναζητούν οι σημερινοί εργοδότες στους νέους απόφοιτους, προϋποθέτει αποτελεσματική διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιώργος Κόκου, Συντονιστής του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΠΑΚ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των οργανισμών για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην παροχή στους φοιτητές της ευκαιρίας για απόκτηση των απαραίτητων επαγγελματικών δεξιοτήτων και εμπειριών και αφομοίωση της επιστημονικής γνώσης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία τα τελευταία χρόνια.

Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΠΑΚ

Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί στο ΤΕΠΑΚ από το 2011 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ για την προώθηση και αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του Πανεπιστημίου και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.  Επιπρόσθετα, το Γραφείο Διασύνδεσης έχει ενεργό εμπλοκή στη διαδικασία τοποθέτησης φοιτητών σε επιχειρήσεις σε συντονισμό με τα τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και στην προετοιμασία των φοιτητών για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

 

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Αβραάμ Πεκρής: Η εικόνα του ασφαλιστικού τομέα και το στίγμα πορείας της Eurolife
Ο Βασίλης Μαληκκίδης νέο μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Cyta Business: Τα εργαλεία που διαθέτει για τη θωράκιση των εταιρειών (videos)
H Harris Kyriakides στηρίζει το OPAP Cyprus 3x3 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά
H Nicosia For Art, θυγατρική εταιρεία του Δήμου Λευκωσίας, στελεχώνεται
Στιγμιότυπα από τη λαμπερή βραδιά των 15ων IN Business Awards (videos)
Οι δηλώσεις των χορηγών στα 15α IN Business Awards (video)
Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Πρωτογενή Τομέα: Λήξη προθεσμίας στις 14 Ιουλίου