Powered by

Μπλόκο Ευρωκοινοβούλιου σε λομπίστες ρωσικών εταιρειών

Απαγόρευση εισόδου σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους εκπροσώπους ρωσικών εταιρειών (λομπίστες) αποφάσισε την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της η Πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Με άμεση ισχύ δεν επιτρέπεται πλέον σε εκπρόσωπους ρωσικών εταιρειών να εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του @Europarl_EN» έγραψε η κ. Μέτσολα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

«Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κανένα περιθώριο διάδοσης της προπαγάνδας τους και των ψευδών, τοξικών αφηγημάτων τους για την εισβολή στην Ουκρανία», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί κατά του αυταρχισμού».

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει σε δημοσίευμα του το Politico, η πολιτική ομάδα των Πρασίνων έχουν ζητήσει με επιστολή τους στους επικεφαλής της Κομισιόν και του Συμβουλίου να απαγορεύσουν την είσοδο εκπροσώπων ρωσικών επιχειρηματικών συμφερόντων (lobbyists) και στα κτήρια των υπόλοιπων θεσμών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Ελαφρώς βελτιωμένες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, αλλά παραμένει εύθραστη η εικόνα
Τέλος στο όριο 100 ml για τα υγρά στις πτήσεις...Τι αλλάζει στα αεροδρόμια της Ε.Ε.
Ένα νέο κεφάλαιο στη διατλαντική οικονομική συνεργασία...Τα σημαντικά οφέλη που βλέπει η Κομισιόν από το deal με ΗΠΑ
Το κόστος των δασμών στο ΑΕΠ της ευρωζώνης και το deal που σφραγίζει το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Temu: Θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την Κομισιόν-Τι απαντά στα περί παραβίασης νομοθεσίας
Υπεραμύνεται της συμφωνίας με ΗΠΑ η Ε.Ε., διχασμένες για το αποτέλεσμα πρωτεύουσες και επιχειρήσεις
Δημοσιονομικό κενό €172 δισ. για την περίοδο 2027-2029 στη Γερμανία
Βλέπει πολύ σκληρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία από την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Μόσχα
Η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ...«Όσοι περιμένουν τυφώνα, είναι ευγνώμονες με την καταιγίδα»
Στα 4 δισ. ευρώ το κέρδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ε.Ε. από το εμπορικό deal με τις ΗΠΑ