Cyta: Ζητούμε από την Πολιτεία θεσμική καινοτομία

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον, η Cyta μοιράστηκε με φίλους και συνεργάτες, τις επιτυχίες της χρονιάς που σηματοδοτούν την ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας και την τοποθετούν ανάμεσα στα τεχνολογικά πιο εξελιγμένα κράτη του κόσμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματικοί πελάτες και συνεργάτες του Οργανισμού, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Σε μια χρονική περίοδο στην ιστορία του Οργανισμού που χαρακτηρίζεται από ανανέωση, εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα και διεθνείς επιτυχίες, η Cyta ανακοίνωσε ότι το 2021 σημειώθηκε η υψηλότερη κερδοφορία της των τελευταίων 13 χρόνων, με  €78εκ. καθαρό κέρδος, μια αύξηση 10.6% σε σχέση με το 2020. Ο Οργανισμός επενδύει ποσό της τάξης των €100εκ ετησίως σε τεχνολογικές υποδομές για τον τόπο, επιστρέφει στην Πολιτεία περίπου τη μισή από την κερδοφορία του, με σύνολο μερισμάτων περίπου €851εκ. τα τελευταία 20 χρόνια και αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες.

Στα 61 χρόνια της ιστορίας της, η Cyta συνδέει το νησί μας, τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις του με τον κόσμο γύρω μας. Παρότι βρίσκεται 540 χιλιόμετρα μακριά από το πλησιέστερο σημείο επαφής της με την Ευρώπη, μέσω των υποδομών της Cyta η Κύπρος σήμερα διαθέτει 13 υπερπόντια καλωδιακά συστήματα, το γρηγορότερο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη 5G παγκόσμια, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών, κ Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της Cyta στην εξέλιξη της Κύπρου, της οικονομίας και της κοινωνίας της, σημείωσε ότι «Η Cyta είναι ένας σύγχρονος οργανισμός με μεγάλη προοπτική. Τα επιτεύγματα και οι διεθνείς διακρίσεις της το αποδεικνύουν. Η Πολιτεία αναγνωρίζει τον σημαίνοντα ρόλο του Οργανισμού και στηρίζει τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την προσαρμοστικότητά του.  Εχέγγυα που σίγουρα θα προσδώσουν όφελος, τόσο στον Οργανισμό, όσο και στην οικονομία ευρύτερα.

O Πρόεδρος της Cyta, κ. Μιχάλης Ιωαννίδης, τόνισε πως «ο Οργανισμός, με μάτια ανοικτά στο μέλλον και προσηλωμένος στο ρόλο του, θα στηρίξει την ψηφιακή μετάβαση του τόπου». Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι «Είναι ώρα να πάρουμε μαζί με την Πολιτεία και τις αποφάσεις που επιτρέπουν στη Cyta να λειτουργεί ισότιμα με τους ανταγωνιστές της στο διεθνές περιβάλλον. Αν θέλουμε έναν δημόσιο οργανισμό που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζει να υποστηρίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πρέπει να καινοτομήσουμε θεσμικά. Αυτό ζητούμε από την Πολιτεία: θεσμική καινοτομία!»

Ο CEO της Cyta, κ Αντρέας Νεοκλέους, σημείωσε ότι «Η Cyta του σήμερα μιλά με επιχειρηματική λογική και τη δύναμη των αριθμών. Υπερέχει όχι με το βάρος του ονόματός της, αλλά με τη μετρήσιμη αξία των ποιοτικών χαρακτηριστικών της. Με ανατροπή της πτωτικής τάσης του παρελθόντος και συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδοφορίας. Όχι πλέον πρώτοι στην Κύπρο, αλλά πρώτοι στην Ευρώπη. Οπτικές ίνες και 5G παντού, απεριόριστα data για όλους, χαμηλότερες τιμές από ποτέ, μαζί με την καλύτερη εμπειρία πελάτη και την σφραγίδα αξιοπιστίας της Cyta. Ανακοίνωσε, επίσης, την πρώτη από μια σειρά ευχάριστων εκπλήξεων για τους πελάτες της Cyta που αναμένονται πριν το τέλος του χρόνου. Συγκεκριμένα, τη λειτουργία του Apple Watch Cellular ως ανεξάρτητη συσκευή, αποκλειστικά με eSIM της Cyta, από τις 17 Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Σε άλλη διάσταση το EXPO της AWS στο Λας Βέγκας-Αποκλειστικές εικόνες (pics)
Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Επίσημη έναρξη του Women In Tech® Cyprus από TechIsland και Adsterra
Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόστιμο €45.000 για παραβίαση δεδομένων
Samsung Electronics: Ανάμεσα στις πέντε καλύτερες εμπορικές μάρκες παγκοσμίως