Βραβείο Προσφοράς στον Άνθρωπο και την Ιατρική στον Καθ. Φ. Πατσαλή

Το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον Άνθρωπο και την Ιατρική Επιστήμη απένειμε, πρόσφατα, η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) στον Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης, στη Λευκωσία, την οποία διοργάνωσε το Τμήμα ACY004 “Φώτος Φωτιάδης” Ιδάλιον της AHEPA Κύπρου Περιφέρεια 27, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκε βραβείο στους Καθ. Φίλιππο Πατσαλή, Καθ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, Δρα Λοΐζο Λοΐζου, και στον κ. Κώστα Περαίο.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση, o Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, αφού εξήρε το έργο της AHEPA στην προώθηση και εκπροσώπηση της Κύπρου παγκοσμίως, ανέφερε ότι «το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση και εκτίμηση του έργου τις επιστημονικής μας ομάδας και υποστήριξη έτσι ώστε να συνεχίσουμε τις άοκνες προσπάθειες για βελτίωση των παρεχόμενων λύσεων και υπηρεσιών υγείας, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκοσμίως. Η σκληρή προσπάθεια, η προσήλωση στην αριστεία και η αφοσίωση στην επίτευξη ενός οράματος, πάντοτε αποδίδει καρπούς». Ο Καθ. Πατσαλής άδραξε την ευκαιρία για να μεταφέρει και ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, το μήνυμα πως «η Κύπρος οφείλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στους τομείς της έρευνας και τις καινοτομίας».

Ο πρόεδρος του Τμήματος AHEPA CY004 “Photos Photiades”, Δημήτρης Μπούρπουλας, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση αναφέρθηκε στο έργο των βραβευθέντων και τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης λόγω της παρουσίας του Ύπατου Προέδρου AHEPA Αμερικής και των μελών του Ύπατου Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Αμερικής, Τζιμ Κόκκοτας και ο Κυβερνήτης της AHEPA Κύπρου περιφέρειας 27 κ. Γιώργος Καλλένος.

Η AHEPA είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες οργανώσεις (ιδρύθηκε το 1922), αφοσιωμένη στο να προάγει Ελληνικά ζητήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με περισσότερα από 40,000 μέλη, η AHEPA έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες, αρωγή-βοήθεια, εύρεση εργασίας στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών. Προάγει την εκπαίδευση, τη φιλανθρωπία, το θεσμό της οικογένειας και την ατομική αριστεία.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση του ΔΗΣΥ η Αννίτα-Τι θα ψηφίσει για τις εκποιήσεις
Ξεκαθαρίζει στα κόμματα για τις εκποιήσεις ο Χριστοδουλίδης-«Δεν μπορώ να υπογράψω εάν…»
Remedica: Τέλος εποχής για Δρ. Νεοπτολέμου-Αποχωρεί από τη θέση του CEO
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Στηρίζουν ευάλωτους, ιχνηλατούν στρατηγικούς κακοπληρωτές
Εργασία εν εξελίξει: Το περιβάλλον που θα αναζητήσουν οι εργαζόμενοι το 2024
Χωρίς κανένα έλεγχο οι ΑΞΕ στην Κύπρο-Οι διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»