Powered by

Ορμπάν: Ζητά λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας

Πρώτα πρέπει να υπάρξουν λύσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας και μετά λήψη του έκτου πακέτου κυρώσεων, δήλωσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας πως η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση βρίσκεται στην «ανεύθυνη», όπως είπε, προσέγγιση της Κομισιόν.

Απαντώντας σε έντονες ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ορμπάν ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ούτε βάσει του τελευταίου προσχεδίου που έλαβε.

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς της Κομισιόν» πρόσθεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως στη σύνοδο στις Βερσαλίες οι 27 είχαν συμφωνήσει πως δεν θα γίνονταν εισηγήσεις από την Κομισιόν για τα θέματα ενέργειας πριν υπάρξει σωστή διαπραγμάτευση με τα κράτη μέλη.

«Και τώρα από το πουθενά έχουμε την ιδέα ενός εμπάργκο και κυρώσεων στο πετρέλαιο, χωρίς να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ουγγαρίας» τόνισε.

Επισημαίνοντας πως για τα πέντε προηγούμενα πακέτα κυρώσεων λήφθηκαν οι αποφάσεις και μετά βρέθηκαν οι λύσεις για τις χώρες που επηρεάζονται, ο κ. Ορμπάν πρόσθεσε πως η ενέργεια είναι πολύ σοβαρότερο θέμα και «για αυτό πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας - πρώτα λύσεις και μετά κυρώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για εξαίρεση από τις κυρώσεις της μεταφοράς αργού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba στην Ουγγαρία, ο κ. Ορμπάν έκανε λόγο για «καλή προσέγγιση» αλλά πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται εγγυήσεις πως σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος θα μπορεί να προμηθεύεται ρωσικό πετρέλαιο από άλλες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός