Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Μεγαλώνει το δίκτυ προστασίας γύρω από την καταβολή του μισθού

Την κατάθεση από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τροποποιητικού νομοσχεδίου που στοχεύει στην προστασία της καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου με τη συμπερίληψη διατάξεων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση, την Παρασκευή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, οι διατάξεις προβλέπουν την υποχρέωση καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του, καθώς και την τήρηση γραπτών στοιχείων και εύκολης τεκμηρίωσης εξαρτημένης σχέσης εργασίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου βάσει συλλογικής σύμβασης, η συχνότητα πληρωμής γίνεται σε εβδομαδιαία βάση στο χώρο εργασίας, στις οποίες περιπτώσεις η πληρωμή μπορεί να γίνεται σε μετρητά ή με επιταγή.

Συμπεριλαμβάνεται ότι οποιασδήποτε αποκοπή μισθού του εργοδοτουμένου συμφωνείται γραπτώς μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Τέλος προνοείται η υποχρέωση του εργοδότη για έκδοση και ενημέρωση του εργοδοτουμένου για μηνιαία/εβδομαδιαία κατάσταση μισθοδοσίας (payslip). 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ