Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Συνάντηση Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με Νικόλα Παπαδόπουλο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στα γραφεία του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Δημητριάδης αφού καλωσόρισε τον κ. Παπαδόπουλο, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την απουσία ορθού στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο την εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης στην Κύπρο, τα διαχρονικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού που επιβαρύνουν επιπλέον την ήδη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αλλά και τις χρονοβόρες και πολύπλοκές διαδικασίες που ακολουθούν τα τραπεζικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει στην Κύπρο ως προς το επιχειρείν και ειδικά απέναντι σε ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί. Όπως επισήμανε ο κ. Δημητριάδης αίτημα του Συνδέσμου είναι: «η άρση της γραφειοκρατίας, των στρεβλώσεων και των εμποδίων, ώστε η Κύπρος να γίνει πιο φιλική στην προσέλκυση και την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, έργα που θα φέρουν κέρδη εκατομμυρίων στα ταμεία του κράτους και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως η κυπριακή οικονομία βασίζεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τις κυπριακές επιχειρήσεις αφού αυτό θα είναι προς το συμφέρον του τόπου. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος αναγνώρισε πως τα διαχρονικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού αποτελούν τροχοπέδη στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στον τόπο, και οι εκ βάθρων αλλαγές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες εάν θέλουμε η Κύπρος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενώπιον της.

Βασική επιδίωξη του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων μέσα από τις συναντήσεις του με κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς και αξιωματούχους, είναι  η ενίσχυση της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας και η προσέλκυση σημαντικών και μακροχρόνιων επενδύσεων στο νησί μέσα από μεγάλα έργα υποδομής με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την Κύπρο.

 

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Τη Δευτέρα η τελική θέση της Κυβέρνησης για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο
Φωνές από συγκυβερνώντες για ειδικό δικαστήριο και εξώδικη επίλυση διαφορών-Ενστάσεις ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Αίσιο τέλος με Chevron για το «Αφροδίτη»-Επήλθε «αμοιβαία επωφελής» συμφωνία
Χαμηλές πληρότητες για τα ανοικτά ξενοδοχεία, σταμάτησε ο τουρισμός από το Ισραήλ
Εγκαινιάστηκε το οδικό δίκτυο της ενεργειακής περιοχής Βασιλικού (pics)
Εννιάμηνο υψηλών πτήσεων στις πωλήσεις ακινήτων (πίνακας)