Powered by

Πράσινο από βρετανική κυβένρηση για πώληση της Τσέλσι

Αγοραστής, έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών, είναι ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ των LA Dodgers Τοντ Μπέλι, επικεφαλής κοινοπραξίας με την επενδυτική εταιρεία Clearlake Capital από την Καλιφορνια.

Η πώληση του δημοφιλούς αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου έναντι ποσού ρεκόρ γίνεται μετά από την επιβολή κυρώσεων από το Foreign Office επί του ιδιοκτήτη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λόγω της στενής προσωπικής σχέσης του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε δήλωση η κυβέρνηση ανέφερε πως «έχουμε φτάσει στη θέση που μπορούμε να εκδώσουμε άδεια που επιτρέπει την πώληση» του συλλόγου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι ότι τα έσοδα από την πώληση δε θα ωφελήσουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ή άλλα άτομα που τελούν υπό κυρώσεις», πρόσθεσε η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού Ναντίν Ντόρις.

Η κυβερνητική έγκριση ακολουθεί την ανάλογη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Premier League την Τρίτη.

Απομένει η έγκριση από την πορτογαλική κυβέρνηση, λόγω της πορτογαλικής υπηκοότητας που έχει λάβει ο Ρώσος μεγιστάνας, κάτι που θεωρείται τυπική εκκρεμότητα.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ-Στο 55% οι αμερικανικοί δασμοί
Λαγκάρντ: Το τέλος του εμπορικού πολέμου απαιτεί παραχωρήσεις από όλους
Fed: Σε φαβορί για τη διαδοχή Πάουελ εξελίσσεται ο Σκοτ Μπέσεντ
Κατέληξαν σε προκαταρκτικό σχέδιο συμφωνίας για σπάνιες γαίες και δασμούς ΗΠΑ και Κίνα…Σε Τραμπ-Σι ο τελικός λόγος
Χαμήλωσε τον πήχη για την ανάπτυξη η Παγκόσμια Τράπεζα-Στο 2,3% από 2,7% που προέβλεπε τον Ιανουάριο
Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια-Στο κάδρο τράπεζες και στρατιωτική βιομηχανία
Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο