Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αρχίζουν οι εγγραφές στη δημόσια σχολή ΜΙΕΕΚ

Η Γενική Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα Προγράμματα Σπουδών ανά επαρχία:

Επαρχία

Σχολή

Πρόγραμμα

 
 

Λευκωσία

Α΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας

Μαγειρικές Τέχνες

 

Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις

 

Μηχανική Αυτοκινήτων

 

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

 

Λεμεσός

Γ΄ Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

 

Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις

 

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές

 

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

 

Τέχνες Εστίασης

 

Μαγειρικές Τέχνες

 

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

 

Λάρνακα

Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική

 

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

 

Μαγειρικές Τέχνες

 

Τέχνες Εστίασης

 

Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις

 

Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία

 

Πάφος

Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου

Μαγειρικές Τέχνες

 

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

 

Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις

 

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

 

 

Τα Προγράμματα Σπουδών της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.mieek.ac.cy Οι αιτήσεις εισδοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μέχρι τις 13:30 της ίδιας ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι αιτητές/αιτήτριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/αιτήτρια δεν προσκομίσει τον φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στον φάκελο, ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η αίτηση είναι η κατοχή αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Απολυτηρίου εξατάξιας σχολής Μέσης Εκπαίδευσης (δημόσιας ή ιδιωτικής). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι/-ες Μέσης Εκπαίδευσης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2021-2022 προτρέπονται όπως υποβάλουν την αίτησή τους μετά την ημερομηνία απονομής του Απολυτηρίου τους.

Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης και πληροφορίες για τον θεσμό και τη λειτουργία της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy

Σημειώνεται ότι όλα τα Προγράμματα Σπουδών ΜΙΕΕΚ έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί/εγκριθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Γενικές Πληροφορίες

Τα ΜΙΕΕΚ, μετά την πιστοποίησή τους από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, λειτουργούν ως Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Προσφέρουν αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών υψηλής ποιότητας, τα οποία οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και είναι σχεδιασμένα ειδικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Τα ΜΙΕΕΚ διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και συνεργάζονται με τις εργοδοτικές οργανώσεις και διάφορους επαγγελματικούς συνδέσμους, ώστε οι σπουδαστές και σπουδάστριες να έρχονται σε επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθεί η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, τα ΜΙΕΕΚ εφοδιάζουν την αγορά εργασίας με άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι/οποίες εξασφαλίζουν άμεση εργοδότηση στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Τα Προγράμματα Σπουδών είναι διετούς διάρκειας (τέσσερα εξάμηνα) και προσφέρονται στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Η φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ είναι δωρεάν και διαρκεί 14 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο. Περιλαμβάνει τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία διάρκειας έξι εβδομάδων για κάθε έτος σπουδών. Στο τέλος κάθε εξαμήνου, διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για διακρίβωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών/σπουδαστριών και κατοχύρωση των αντίστοιχων προσόντων.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε απογευματινό και βραδινό χρόνο (πέντε μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα-Παρασκευή).

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol