Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Προς κατάργηση η απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων στο Δημόσιο

Τη συζήτηση της πρότασης νόμου για άρση της διαδικασίας ελέγχου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της πλήρωσης κενών θέσεων προαγωγής στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συνέχισε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που ήταν παρούσες στη συνεδρία να ζητούν να καταργηθεί για όλες τις κενές θέσεις η απαγόρευση πλήρωσης και όχι μόνο για τις θέσεις προαγωγής.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να καταθέσει το συντομότερο νομοσχέδιο για πλήρη κατάργηση της σχετικής απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που θα αφορούν τόσο τις θέσεις προαγωγής, όσο και τις θέσεις πρώτου διορισμού και πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Όσον αφορά άποψη ότι η κατάργηση της απαγόρευσης θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο, την οποία διανύουμε, η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι με την κατάργηση του νόμου απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων, οι θέσεις θα δημοσιευτούν το πρώτο τετράμηνο του 2023.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν οι Χάρης Γεωργιάδης, Ονούφριος Κουλλά και Σάβια Ορφανίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Χρύσης Παντελίδης εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι «με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία φαίνεται ότι είναι αντιπαραγωγικός ο έλεγχος των θέσεων προαγωγής από την Επιτροπή Οικονομικών», προσθέτοντας ότι με την πρόταση νόμου «επιχειρούμε (ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ) να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση».

«Οι πλείστοι των ενδιαφερομένων συμφωνούν με αυτή την πρόταση νόμου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «διάφορες απαιτήσεις για το μέλλον, διάφορες προθέσεις ή διάφορες επιθυμίες - εάν αυτές θα τύχουν χειρισμού-θα τύχουν χειρισμού από την εκτελεστική εξουσία και όχι από την Επιτροπή Οικονομικών».

Δειτε Επισης

Το έκτακτο προσωπικό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αύξησε την απασχόληση στο δημόσιο
«Ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για Great Sea Interconnector, προσανατολίζεται σε συμμετοχή η Κ.Δ.»
Τρ. Κύπρου: Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια-Παραίτηση Σοφιανού και νέοι διορισμοί
Γνωστοί Αφγανοί με κυπριακή υπηκοότητα σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ-Κατηγορούνται για διαφθορά
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Κωνσταντίνος Ηροδότου: To ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή
Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στη Chevron για βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»
Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή