1ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κώδικα από την Huawei Mobile Services

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, η Huawei και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital διοργάνωσαν στις 20 Μαΐου το πρώτο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κώδικα και προγραμματισμού με τη χρήση της πλατφόρμας HMS (Huawei Mobile Services).

Το σεμινάριο χαιρέτησε ο υφυπουργός έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκος Kόκκινος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Αγρότης, ο διευθύνων σύμβουλος της All Digital κ. Peter Palvolgyi και ο κ. Marco Xu, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Huawei Ευρώπης.

 

Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι τόνισαν την σημασία της ανάπτυξης και προώθησης της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, καθώς έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ. Έλενα Στρούθου από την Cocoon Creations μίλησε στους συμμετέχοντες για το δικό της ταξίδι στον προγραμματισμό ως επιστήμονας, επιχειρηματίας, εθελόντρια και ως άνθρωπος.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, εκπαιδευτές από την Huawei Mobile Services ενημέρωσαν και καθοδήγησαν με πρακτικά παραδείγματα τις και τους συμμετέχοντες για τη διαδικασία προγραμματισμού εφαρμογών έξυπνων συσκευών.

 

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους δείγμα εφαρμογής με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους.

Αναμένεται ότι μετά το σεμινάριο οι προγραμματιστές θα έχουν την δυνατότητα να επιδιώξουν πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις καθώς και να προσφέρουν αναβαθμισμένες εμπειρίες στους χρήστες τους.

Το σεμινάριο υποστηρίξαν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο οργανισμός Young Entrepreneurs της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JEUNE).

Δειτε Επισης

Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Σε άλλη διάσταση το EXPO της AWS στο Λας Βέγκας-Αποκλειστικές εικόνες (pics)
Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Επίσημη έναρξη του Women In Tech® Cyprus από TechIsland και Adsterra
Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόστιμο €45.000 για παραβίαση δεδομένων
Samsung Electronics: Ανάμεσα στις πέντε καλύτερες εμπορικές μάρκες παγκοσμίως